Hver femte nordmann opplever mer ensomhet i ferier enn ellers i året

Påske er for mange synonymt med ferie, familie, venner og gode opplevelser. Men påsken kan også være en ekstra vanskelig tid om man er alene eller kjenner på ensomhet.

Ikke alle reiser til hytte eller fjells i påsken. Så mange som seks av ti sier at de for det meste vil være hjemme i påsken, ifølge nye tall fra en spørreundersøkelse Opinion har gjennomført på vegne av Røde Kors.  

– Mange velger å bli hjemme fordi de ønsker det, men for andre er det ikke det et valg i det hele tatt. Påsken kan bli en stille og vond tid om man ikke føler seg inkludert sosialt. Dessverre vet vi at mange kjenner mer på ensomhet i høytidene enn ellers i året, sier Røde Kors-president Siri Hatlen.  

Hver tredje som bor alene sier at de opplever mer ensomhet i ferietid enn ellers i året. Samtidig rapporterer én av ti at de er bekymret for å bli mer ensom denne påsken. Det er særlig de som bor alene som uroer seg. 

Røde Kors-presidenten mener vi alle kan utgjøre en stor forskjell i andres liv gjennom små handlinger.   

– Ta kontakt med noen du ikke har snakket med på en stund, kanskje en venn, en slektning, en nabo eller en kollega. Alle setter pris på å bli sett. En telefon eller en invitasjon til en tur eller kopp kaffe i feriedagene kan bety mye, sier Hatlen og legger til:  

– Den beste medisin for et menneske er et annet menneske. Dette er ikke minst viktig i høytidene. Mens mange reiser vekk for å samles er det mange som sitter igjen hjemme.  

Kors på halsen, Røde Kors’ anonyme hjelpelinje for barn og ungdom, holder åpnet hver dag hele påskeferien fra klokka 14 til 22.  

For pressehenvendelser, kontakt: Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no