Sykepleier fra Palestinsk Røde Halvmåne funnet drept på Gaza

– Det er med stor sorg vi har mottatt informasjon om at en sykepleier i Palestinsk Røde Halvmåne har blitt drept imens han var på oppdrag.

– Mohammad Maher Khalil Abed var på oppdrag ved Al Amal-sykehuset i Khan Younis på Gazastripen. Våre tanker og omtanke går til hans familie og kollegaer, sier Anne Bergh, generalsekretær i Røde Kors.

Abed jobbet som sykepleier for Palestinsk Røde Halvmåne ved deres sykehus. Han skal ha blitt drept da Al Amal-sykehuset ble tvunget til å evakuere i slutten av mars, men ble først nå funnet.

– De siste 6 månedene har våre kollegaer fra Palestinsk Røde Halvåmene mistet 16 kollegaer som har blitt drept imens de var på oppdrag for å hjelpe andre. Det er helt uakseptabelt. Helsepersonell og hjelpearbeidere må respekteres og beskyttes, sier Bergh.

Frivillige og ansatte i Palestinsk Røde Halvmåne har fortsatt nødhjelpsinnsatsen og innsatsen for å gi helsehjelp til de som trenger det, midt i sorgen. 

– Drivkraften i nødhjelpsinnsatsen på Gazastripen nå er de lokale frivillige og ansatte. Det er de som selv er internt fordrevet og som står midt i sorgen etter venner, familie og kollegaer de har mistet. I et halvår har de stått på for å hjelpe andre, til tross for alle utfordringer, sier Bergh.

For pressehenvendelser, kontakt: 
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no