Angrep som rammer humanitære må stanse

Det rapporteres om flere drepte og skadde etter at Palestinsk Røde Halvmåne sitt senter i Khan Younis har blitt truffet. – Dette er dypt tragisk og helt uakseptabelt, sier generalsekretær Bergh i Røde

Nødhjelpsarbeidere har i nesten tre måneder jobbet under svært vanskelige forhold for å hjelpe. Dessverre har flere frivillige i Palestinsk Røde Halvmåne blitt drept imens det var på oppdrag for å redde andre.

Intensiteten i kamphandlingene som nå pågår i området rundt Al Amal-sykehuset og senteret til Palestinsk Røde Halvmåne gjør at helsepersonell og ambulanser ikke kan rykke ut.

– Angrep som påvirker den humanitære innsatsen, er helt uakseptabelt. I væpnet konflikt er humanitær innsats livsviktig, og må beskyttes. Sivile og humanitære arbeidere skal beskyttes, sier generalsekretær i Røde Kors i Norge, Anne Bergh.

Palestinsk Røde Halvmåne sitt hovedkontor i byen Khan Younis sør på Gazastripen har gjentatte ganger blitt truffet i kamphandlingene. Flere skal være drept og skadd i angrepet, inkludert frivillige som er en del av den akutte helseinnsatsen til Palestinsk Røde Halvmåne.

Tusener har søkt tilflukt ved senteret og sykehuset til Palestinsk Røde Halvmåne i Khan Younis, i håp om et tryggere sted å være. Palestinsk Røde Halvmåne har gjennom de siste månedene jobbet utrettelig for å gi helsehjelp og annen livsviktig nødhjelp til mennesker over hele Gaza.

Også i Jabalia, helt nord på Gazastripen har Palestinsk Røde Halvmåne satt opp en helsepost som gir helsehjelp til befolkningen der, under veldig vanskelige forhold. Nord på Gaza-stripen er det nå veldig få muligheter til å få helsehjelp for de som fortsatt oppholder seg der.

I nesten tre måneder har situasjonen blitt stadig verre for befolkningen på Gaza, med stadig økt vold, manglende tilgang på helsehjelp og andre livsviktig og helt grunnleggende behov.

Hundretusener har søkt tilflukt i midlertidige leirer, sykehus, skoler, hos slektninger, i biler eller ute under åpen himmel. Hele nabolag har blitt jevnet med jorden og hjem har blitt knust.