Røde Kors berømmer turfolket: – Lettet over rolig inngang til påsken

Så langt har Røde Kors-frivillige bistått i færre oppdrag enn gjennomsnittet de 16 siste påskene.

– Det er tidlig i påsken, men vi er lettet over at inngangen ikke ble like dramatisk som i fjor. Mye skyldes bedre værforhold, men jeg vil også berømme turfolket som tydeligvis gjør gode vurderinger når de legger ut på tur, sier landsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps, Jarle Bjørge Øverland.

I palmehelga har frivillige blant annet deltatt i søket etter en mann i tyveårene i Stryn, et ektepar som trengte assistanse i Valle i Setesdal og en ung mann som hadde falt og skadet seg i Harstad.

Palmehelgen 2023 var preget av flere dødelige snøskred i Troms og stor innsats fra mange lokale hjelpekorps i forbindelse med ulykker, savnede og skredstengte veier.

Det siste døgnet har frivillige i Hjelpekorpset deltatt i 30 oppdrag. Av disse er 5 søksoppdrag, 8 henteoppdrag, 1 skred og behandling av 16 skader.

– Så langt i palmehelga er tallet på registrerte oppdrag under snittet helt tilbake til 2008, så vi håper trenden fortsetter og at så mange som mulig får fine dager i påskefjellet, ved sjøen og i nærmiljøene sine, sier landsrådslederen.

PS. I denne meldingen ble det først opplyst at antallet aksjoner var det laveste siden 2008. Det riktige er at tallet er lavere enn snittet siden 2008. Feilen ble rettet 24. mars klokken 21.22.

For pressehenvendelser, kontakt:  

Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no