– Mange er flinke til å vise fjellvett i påskeferien

Til tross for varierte forhold og skiftende vær flere steder i landet, har det vært en rolig palmehelg for Hjelpekorpset.

– Vi opplever at folk har vist godt fjellvett, og har tatt gode forholdsregler når de skal i fjellet, sier Cathrine B. Hellum, nestleder i Landsråd Røde Kors Hjelpekorps. 

Det siste døgnet har frivillige i Hjelpekorpset deltatt i 56 oppdrag og hendelser. Av disse er 2 søksoppdrag, 18 henteoppdrag, 1 skred og behandling av 35 skader.  

Det har vært mest  brudd og leddskader etter fall, samt kutt- og sårskader etter fall på skaresnø. I tillegg har det vært mange henteoppdrag på vegne av AMK. 

–  Vi oppfordrer folk til å fortsette å tilpasse turer etter værmeldingene - husk at været i fjellet kan endre seg raskt. Bruk fjellvettreglene som ledetråd i planleggingen, og søk gjerne informasjon fra varsom.no om skredfare og usikker is, oppfordrer Hellum. 

I de travleste fjellområdene er nærmere 1200 frivillige fordelt på 150 vaktstasjoner i forsterket beredskap, mens flere tusen frivillige er i hjemmeberedskap og kan rykke ut hvis det er behov for det i sine nærområder.  

– Røde Kors er veldig glade for at folk kommer seg ut i frisk luft i påsken. Selvom man må jobbe deler av påsken, kan man få fine turopplevelser også i eget nærområde. Skulle du trenge hjelp, skal du være trygg på at vi er beredt til å bistå, sier Hellum. 

 

For pressehenvendelser, kontakt:  

Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no