Økende mengde oppdrag for Røde Kors i påska

Etter en rolig start på påskeuka, er skade- og oppdragsstatistikken nå på vei mot det som er normalt i påska.

Så langt i årets påskeuke har Røde Kors Hjelpekorps har hatt 125 oppdrag, hvor av 18 har vært søksoppdrag og 94 henteoppdrag, tre skred og ti andre oppdrag. I tillegg har Hjelpekorpset behandlet 145 skader. Tallene gjelder for alle dager i påska til og med skjærtorsdag.  

– Årets påske startet rolig, men nå ser vi at vi er tilbake mot det som er normal mengde oppdrag og skader rundt omkring i landet, sier Tommy Eriksen i landsrådsrådet for Røde Kors Hjelpekorps.   

Tallene viser at det har vært en rekke ulike aksjoner for Hjelpekorpset, til tross for varierende utfart. De siste dagene har Hjelpekorpset bistått ved alt fra skader i skibakken eller langs langrennsløypa, folk som har gått seg vill, brukket en ankel og til å hente folk som har skadet seg i krevende terreng på topptur.  

– Værforholdene er svært varierende i de ulike landsdelene, fra strålende påskevær i nord til ruskevær og tåke flere steder på Østlandet, sier Eriksen.  

Nå i påsken er Røde Kors-frivillige på plass ved 150 vaktstasjoner rundt om i landet med om lag 1200 frivillige i forhøyet påskeberedskap. Mannskapene som er ute, rapporterer at folk er flinke til å kle seg etter været, og viser godt fjellvett når de er på turer til fots eller på ski.  

– Vi ser at mange går kortere turer i år. Nå med skiftende vær mange steder ser vi dette som et tegn på at mange viser godt fjellvett og at de planlegger turene godt. Folk er godt forberedt, de er flinke til å ha med ryggsekk med ekstra bekledning og niste om været skulle skifte brått – som det ofte kan gjøre på fjellet, forteller Eriksen.  

Røde Kors oppfordrer alle som skal ut på tur i påsken til å sjekke vær- og skredvarsler, og huske fjellvettreglene.  

– Jeg anbefaler alle å komme seg ut på tur! Uansett om du skal gå en kort tur i ditt nærområde eller skal ut på en lengre fjelltur, er det lurt å huske på fjellvettregel nummer én: Planlegg turen godt og meld fra hvor du går, sier Eriksen.  

 

For pressehenvendelser, kontakt:

Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no