Behandler underernærte og krigsskadde barn i Syria

Røde Kors sitt feltsykehus i Al Hol-leiren i Syria har siden det åpnet behandlet over 1.000 pasienter. Mange er barn som lider av underernæring og våpenskader.

Behovene for helsehjelp blant flyktningene og de internt fordrevne er veldig store. Forholdene i leiren er vanskelig, spesielt for de mange barna.

Flest barn under 5 år

– Nesten 60 prosent av pasientene våre er barn, og de fleste barna er under 5 år. Nå er halvparten av det totale antall pasienter under 5 år. Mange av dem er underernærte eller lider av diaré. Ettersom to tredjedeler av de som bor i leiren er barn, får også vårt sykehus inn mange barn, sier Apeland.

Feltsykehuset som drives i samarbeid med den Internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Syrisk Røde Halvmåne, åpnet for fire uker siden.

– Nå har sykehuset behandlet mer enn 1.000 mennesker. Totalt har det vært over 1.300 konsultasjoner, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

Sykehuset har en operasjonsstue som kan gjøre relativt komplisert kirurgi. Feltsykehuset gir behandling til mange mennesker fra leiren som har skader fra våpen.

– Mange av krigsskadene har ikke blitt behandlet på lang tid, så det er kompliserte skader som må gjøres noe med. Behandlingen vi gir redder liv, sier Apeland.

For mer informasjon, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99