Rødt lys - podcaster fra Røde Kors

Bilde av røde kors flagg  og tekst

Krig og konflikt rammer millioner av mennesker hvert år. I podcasten «Rødt lys» stopper vi opp ved noen av disse menneskene og formidler deres sterke historier.

Ekstra: Dramatisk rapport fra Røde Kors-kollega i Mariupol

Vår kollega i Røde Kors i den ukrainske byen Mariupol ringte denne uken med dramatiske beretninger om krisen han og resten av innbyggerne i den krigsrammede byen står overfor. Mat, medisiner, drikkevann og brennstoff til oppvarming er store mangelvarer. Røde Kors-huset i byen er fylt opp med barn og voksne som har mistet hjemmene sine.

Sterke møter på Romania-grensen: – De er vår familie

Romania er ett av landene som nå tar imot flyktninger i stort antall fra nabolandet. I denne episoden av Rødt Lys er vi på grenseovergangen Siret helt nord i landet der kvinner og barn oppsøker Røde Kors for å få hjelp på den trygge siden av grensen.

Teams-møte fra bomberommet - oppdatering fra Ukraina

Unge frivillige i Ukraina Røde Kors sendte i helgen ut videobeskjeder om dramaet som utspiller seg i hjemlandet. Akkurat nå mobiliserer Røde Kors stort både inne i Ukraina og i nabolandene for å hjelpe alle de som er rammet av krigshandlingene i landet.Ekstra-episode: Ukraina - hva skjer akkurat nå?

I denne episoden forteller senioranalytiker Morten Tønnessen-Krokan om hva Røde Kors i Ukraina gjør dagene etter at Russland angrep landet og hvordan en krigssituasjon påvirker det humanitære arbeidet for Røde Kors.

Brislingjenta (1:1)

Da motstandsmannen Birger Madsen ble reddet hjem fra flere år i fangenskap i konsentrasjonsleire i Tyskland i Røde Kors-aksjonen Hvite Busser i 1945, hadde han med seg et skrin med hemmeligheter.

Først 75 år etter krigen og etter morfarens død ble skrinet åpnet og i denne podcasten nøster barnebarnet Karianne Frønsdal opp en kjærlighetshistorie som nesten ikke er til å tro.

En boks med brislinger av merket Ingri er helt sentral i en hendelse som skulle snu opp ned på morfarens liv en vårdag i Bergen i 1945.

Abonner på «Rødt lys» i din podcastspiller for å få varsel om fremtidige episoder. Podcasten finner du blant annet på Spotify, Apple Podcast og Google Podcast.