Toppbilde Vis bildetekst
Teamet fra IKEA Furuset overleverer donasjonen på ankomstsenteret i Østfold. Her var det blant annert leker og kosedyr til barna.

IKEA donerer kosedyr, leker og tegnesaker til hardt rammede flyktninger fra Afghanistan

IKEA Furuset donerte denne uken kosedyr, leker og tegnesaker til hardt rammede flyktninger fra Afghanistan som har ankommet det nasjonale ankomstsenteret i Råde.

De siste ukene har mange evakuerte afghanere kommet til Norge, og rundt 300 av disse har kommet til Nasjonalt Ankomstsenter i Råde, forteller Mina Moghadam, prosjektleder i Viken Røde Kors. Røde Kors har bidratt med frivillige som har hatt, og fortsetter å ha, aktivitet i store deler av denne perioden. Røde Kors har både norskopplæring med de voksne, og er i full aktivitet med barna, med fotball, tegning og annen aktivitet! 

Samarbeidet med IKEA betyr at vi kan yte enda mer i en slik situasjon. Muligheten til å ha mer utstyr vi kan dra frem i aktivitet, og det å gi barna en bamse og litt godteri på vei til neste stopp, er en trygghet i det usikre. En varm velkomst til Norge setter sine spor - og det bidrar IKEA med.

Mina Moghadam, prosjektleder, Viken Røde Kors.
IKEA 1
Det ble en sterk og rørende opplevelse for IKEA Furusets team, da de overleverte donasjonen på ankomstsenteret i Råde. Røde Kors tok de godt imot og viste dem litt rundt og forklarte litt om hvordan ting fungerte.

Det var en rørende opplevelse på både godt og litt vondt. Takk Røde Kors for den viktige jobben dere gjør og takk for at dere tok dere tid til å vise og forklare oss litt av hverdagen deres. Vi på IKEA Furuset skal alltid gjøre vårt ytterste for å være tilstede og hjelpe der vi kan, og det vet jeg at alle våre medarbeidere stiller seg bak.

Hilde Gro Ødegård, lokal markedssjef, IKEA Furuset.

 

IKEA 2
Engasjerte bærekraftsambassadører løste oppgaven på en strålende måte med stor hjertevarme og stor handlekraft.

Rom for lek og kreativitet

IKEA har vært samarbeidspartner med Røde Kors siden 2016. Samarbeidet har et felles mål om å skape flere møteplasser for barn og unge over hele landet. IKEA er også en svært viktig bidragsyter ved ekstraordinære hendelser. - Vi har sett situasjonen i Afghanistan utfolde seg med økende bekymring for hva konsekvensene vil bli for folk i landet, sier Jøril Korperud Johnsen, Prosjektleder for sosial bærekraft i IKEA Norge.

Vi opprettholder vår forpliktelse til å støtte flyktninger gjennom eksisterende partnerskap med sosiale organisasjoner og myndigheter som arbeider for å støtte flyktninger og asylsøkere her i Norge. Derfor er det veldig meningsfylt å få bidra til å skape en bedre hverdag gjennom produkter som skaper rom for lek og kreativitet til de 100 barna som har kommet til ankomstsenteret i Østfold de siste dagene.

Jøril Korperud Johnsen, Prosjektleder for sosial bærekraft i IKEA Norge.
IKEA 3
- Det virker utrolig tøft og måtte gå igjennom det disse menneskene har gått igjennom. Det å kunne komme å gi noe, selv om akkurat nå, føles tegneark og kosedyr litt lite ut, så håper jeg det bidrar til å gi litt pusterom, sier Shari Carina Brown, kommunikasjonsspesialist, IKEA Furuset.