DSC_5296 Vis bildetekst
IKEA støtter blant annet Fellesverket. Fellesverket er et aktivitetshus for ungdom. Det er et lavterskeltilbud med mange forskjellige aktiviteter.

IKEA

IKEA har vært samarbeidspartner med Røde Kors siden 2016. Samarbeidet har et felles mål om å skape flere møteplasser for ungdom i hele landet.

Svenske IKEA er med over 400 varehus, salg av møbler og smarte løsninger til hjemmet godt kjent både i Norge og verden. IKEA åpnet i Norge i 1963 og er i dag opptatt av å ta samfunnsansvar og å være gode naboer for de rundt seg.

I 2016 inngikk Røde Kors og IKEA et samarbeid med fokus på barn og ungdom i Norge. Dette innebærer blant annet aktivitetshusene Fellesverket, Barnas Røde Kors (BARK) og samtaletilbudet Kors på halsen.

Et nasjonalt nettverk av aktivitetshus

IKEA støtter blant annet nasjonal utrulling av aktivitetshusene Fellesverket over hele landet. Fellesskap, nettverk, og kompetanse er viktige stikkord, og aktivitetshusene skal være et sted hvor unge kan få utvikle seg på egne premisser, med støtte fra trygge voksne. I tillegg til økonomisk støtte, bidrar IKEA også med kompetanse og kunnskap i utformingen av Fellesverket, samt rekruttering av frivillige.

- Hos IKEA er vi overbevist om at et langsiktig arbeid er nøkkelen til endring. I tillegg mener vi at barn og unge er de viktigste menneskene i verden. Derfor har vi nå forpliktet oss til å hjelpe Røde Kors i å etablere aktivitetshus for ungdom over hele Norge.

Clare Rodgers, landssjef for IKEA Norge

Aktivitetshusene skal være aktive, sosiale og hjemlige steder med en høy grad av lokalt eierskap. I tillegg skal de gi en aura av å være del av noe større – et nasjonalt nettverk av aktivitetshus.

Syria på 25 kvadratmeter

IKEA har i tillegg bidratt med å sette søkelys på krig og konflikt, med sin installasjon av en autentisk leilighet fra utbombede Syria på IKEAs varehus på Slependen utenfor Oslo. Prosjektet fikk omfattende omtale verden over.