5b3b3041-3eed-42b0-bdb5-279a72590510

Telenor dobler støtten til Kors på halsen

Telenor har støttet Kors på halsen i over 30 år, og dobler nå støtten til Kors på halsen for å bidra til at alle de som søker hjelp, skal få noen å snakke med.

– I Telenor pleier vi å si at samtalene Kors På Halsen mottar er blant de viktigste i vårt nett. Vi har støttet Kors på halsen i over 30 år, og derfor er det naturlig for oss å trå til i den situasjonen vi har nå. Ved å doble vår støtte håper vi at det kan bidra til at de som sliter får den hjelpen de trenger. De som er sårbare i utgangspunktet, blir enda mer sårbare i en krise, og disse vil vi hjelpe, sier Ragnhild Mathisen, leder for Corporate Affairs i Telenor Norge.

Utvider samtaletilbudet

Kors på halsen er Røde Kors` samtaletilbud for alle opp til 18 år. Barn og unge kan ringe, maile eller chatte og ta opp det som er viktig for dem. Hos Kors på halsen får man snakke med en voksen man kan stole på helt anonymt.

– Midlene gjør blant annet at vi har startet opp et helt nytt svarsted i Bergen. Dette gjør oss bedre rustet til å hjelpe enda flere barn og unge i tiden fremover, sier Nelli Kongshaug, leder i Kors på halsen.

Langsiktig samarbeid

Telenor samarbeider med Røde Kors på flere prosjekter, hvor fellesnevneren er at aktivitetene skal hjelpe barn og unge. Eksempelvis har Telenor og Røde Kors sammen utviklet det heldigitale undervisningsopplegg Bruk Hue, hvor barn og ungdom lærer om nettvett og nettmobbing.

– I vår digitale hverdag viskes skillet mellom det digitale og virkelig liv ut. Det som foregår på nett, uavhengig om det er sosiale medier, skolearbeid eller andre digitale plattformer, har stor påvirkning. Derfor er det viktig at barn og unge tenker gjennom hvordan man oppfører seg mot hverandre, og vet hvor de kan henvende seg når de har det tungt. Kors På Halsen er en fantastisk bidragsyter og er til stor støtte for mange. Derfor er det en glede at vi kan bidra til at Kors På Halsen har de ressursene som trengs for å imøtekomme sårbare barn og unge, sier Ragnhild Mathisen.