To frivillige fra Røde Kors lemper esker med nødhjelp på et lager.

Ukraina: Fortsatt behov for nødhjelp!

Menneskeliv går tapt, sivile rammes og behovet for hjelp er stort over hele Ukraina. Gi en gave til vårt nødhjelpsarbeid – pengene brukes der behovet er størst i land rammet av krig og kriser.

Andre måter du kan gi på

  • VIPPS til 2272 (valgfritt beløp)
  • Kontonummer: 8200 06 10190

Gaven vil til enhver tid brukes der behovet er størst.

Dette gjør Røde Kors i Norge

Røde Kors i Norge støtter nødhjelpsarbeidet i Ukraina og nabolandene

De humanitære behovene er fortsatt store og være betydelig og omfattende i lang tid fremover. Når vinteren kommer kan situasjonen bli enda verre. Takk til alle som bidrar, det utgjør en stor forskjell fremover!

Nødhjelpsinnsats for de rammede av krigen i Ukraina

Nå har 17,7 millioner mennesker behov for humanitær hjelp i Ukraina. Millioner av mennesker trenger tilgang på strøm, rent vann, matsikkerhet og økonomisk støtte. 1,9 millioner mennesker har flyktet fra sine hjem i øst og det haster å få frem hjelp før vinterkulda setter inn.

To menn fra Røde Kors Ukraina bærer inn et nytt vindu.
Frivillige i Ukraina Røde Kors reparerer hjem som har blitt ødelagt i krigshandlingene. Her setter de inn nye vinduer i Vinnytsia. (Foto: Ukraina Røde Kors)

Stort behov for hjelp

Før krigen brøt ut trengte nesten 3 millioner mennesker allerede humanitær hjelp. Nå rammes enda flere sivilie, menneskeliv går tapt og de humanitære behovene er store over hele Ukraina. Nødhjelpsarbeidet pågår der det er mulig. Det jobbes med å gi helsehjelp, rent vann og dele ut mat.

Røde Kors-bevegelsen er i nødberedskap og har 1000 ansatte og 8000 frivillige i landet. Vår førsteprioritet er å gi humanitær hjelp.

Seks personer bærer en skadet kvinne. Røyken stiger i bakgrunnen.
Frivillige fra Ukraina Røde Kors bistår nødetatene ved behov. Her etter et missilangrep i Kyiv i oktober 2022. (Foto: Ukraina Røde Kors).

Røde Kors har jobbet på begge sider av kontaktlinjen i Ukraina siden konflikten startet for åtte år siden. Ukrainaoperasjonen, som også støttes av Norge, er den 10. største operasjonen til Den internasjonale Røde Kors-komiteen globalt sett.