Jente foran flykningleir med nødhjelpseske på hodet

Redd liv – gi nødhjelp

Røde Kors arbeider i områder andre ikke har tilgang til, og bistår med helse- og nødhjelp. Støtt vårt nødhjelpsarbeid slik at vi kan være der for flere.

Du kan også: 

  • Bruke kontonummer: 8200 06 10190

Behovet for nødhjelp er stort

De som har minst, rammes hardest. Alltid. I krig og kriser, når tørken ødelegger avlingene og maten uteblir, og når sykloner og flom raserer byer og hjem.
 
Røde Kors er til stede over hele verden med helse- og nødhjelpsarbeid. For å kunne gjøre dette arbeidet trenger vi din støtte. Hjelpen er viktigere enn noen gang.
 
Frivillig på huk med to barn foran flyktningleir
Ved å gi støtte nødhjelpsarbeidet gir du barn muligheten til å vokse opp. Med riktig og rask helsehjelp redder vi mange barns liv. Foto: Libanon Røde Kors.

Din gave bidrar til nød- og helsehjelp i land rammet av krig og konflikt, både nå og i tiden fremover. Med din hjelp kan vi være til stede for de som trenger det mest.

Dette kan pengene gå til:

  • 500 kr: Protese til en som er skadet
  • 250 kr: Hygienepakke med såpe etc. til 3 familier
  • 150 kr: Helsehjelp til 3 barn, som medisiner og bandasje
  • 1800 kr: Telt som rommer en familie på 5
Barn og geit utenfor hytte
Flere millioner mennesker i Somalia opplever matkrise på grunn av tørke og væpnet konflikt. Nimao og familien får litt hjelp fra naboene. (Foto: Røde Kors/Truls Brekke)

Røde Kors hjelper i noen av verdens mest sårbare områder

I land som Syria, Jemen og Irak er mange avhengige av nødhjelp etter flere år med krig og konflikt. Mange er skadet og syke, og det er stor mangel på helsehjelp og rent vann. Koronaviruset kommer på toppen av en allerede kritisk livssituasjon.

Liten jente står alene foran telt i flyktningleir i Syria
Nour (5) bor med mammaen sin i et telt i Al Hol-leiren i Syria. Moren har skadet beinet og har vanskelig for bevege seg, så Nour hjelper til med å holde det rent i teltet og hente vann. – Hun er ei glad og hjelpsom jente. Hun er alt jeg har, sier moren. Foto: Mari Aftret Mørtvedt/ICRC

Din gave bidrar til å hjelpe de mest sårbare, hindre smitte og redde liv.

Hver tredje person i verden mangler rent drikkevann

Over 4,2 milliarder mennesker mangler tilfredsstillende trygge sanitære forhold. Det er ikke bare problematisk i seg selv, men øker også risiko for å spre farlige sykdommer, og er en av de viktigste årsakene til barnedødelighet.

Koronapandemien har gjort behovet for rent vann viktigere enn noen gang. I 2020 fikk over 528.000 mennesker forbedret tilgang til vann-og sanitæranlegg gjennom prosjekter fra Norges Røde Kors.

Raskt til stede ved naturkatastrofer, krig og konflikt

Det skjer når man minst venter det. På minutter endres livet til tusenvis av mennesker fordi en tsunami skyller inn over land, jordskjelv og flom legger liv grus, epidemier sprer seg. Røde Kors er til stede over hele verden og bidrar alltid raskt med nødhjelp og helsehjelp.

Humanitær krise i Afghanistan

Befolkningen i Afghanistan står nå midt oppe i en humanitær krise, som kan bli en fullskala katastrofe. Halvparten av befolkningen trenger nødhjelp. Røde Kors i Norge har trappet opp helseinnsatsen her. Den humanitære situasjonen i landet er katastrofal.  Over 24 millioner mennesker trenger humanitær hjelp og én million barn kan dø om de ikke får rask hjelp, ifølge FN.