Jente foran flykningleir med nødhjelpseske på hodet Vis bildetekst
Lidelsene fortsetter i Ukraina. Røde Kors er der med omsorg og hjelp. Foto: Ukraina Røde Kors

Hjelp barna i krig og konflikt

Visste du at 1 av 6 barn lever i et område preget av krig og konflikt? De har helt andre behov og ønsker enn oss.

Du kan også bruke: 

  • Kontonummer: 8200.06.10190

Behovet for hjelp er stort

Lidelsene fortsetter i Ukraina. Alltid er det barna som rammes hardest når voksne tar ukloke valg. Når krigen tar liv og tvinger familier på flukt, når pappa og brødre må bli igjen for å kjempe – da bærer barna den største byrden.

– Vi hadde et godt liv i Luhansk. Så eskalerte krigen, og det forvandlet seg til et helvete med raketter, bombing og skyting. Du må ha vært der for å vite hvor ille det var.

Lida (44), mor til 10
Mor med åtte barn
Lida måtte flykte med barna fra kampene øst i Ukraina og er nå lenger vest i landet. Flere av barna ble skadet før og under flukten, og familien får nå helse- og psykologhjelp av Røde Kors. Foto: Camilla Gilje Thommessen/Røde Kors

Røde Kors er der hvor andre ikke kommer til – med omsorg, legehjelp, medisiner og vann. For å kunne gjøre dette arbeidet trenger vi din støtte.

Tusen takk for at du bryr deg

Din gave bidrar til nød- og helsehjelp i land rammet av krig og konflikt, både nå og i tiden fremover. Med din hjelp kan vi være der for de som trenger det mest.

Dette kan pengene gå til:

  • 2500 kroner: Helsehjelp til 50 barn (bandasjer, medisiner etc.)
  • 500 kroner: En protese til mineofre og skadde
  • 350 kroner: 3,5 timer fysioterapi for å hjelpe et barn til å gå igjen
  • 100 kroner: Ett par krykker
Gutt med protese
Denne gutten var bare fire år da han mistet begge beina etter at en mine eksploderte rett ved hjemmet hans i Afghanistan. Han har fått hjelp og proteser av Røde Kors. Foto: ICRC

Røde Kors hjelper i verdens mest sårbare områder

Årevis med konflikt har i mange land skapt stor fattigdom og mangel på helsehjelp, mat og vann. Flere steder er millioner av barn under fem år i faresonen for å bli underernærte. Bak hvert av disse barna står en familie som kjemper for livet.

Din gave bidrar til å hjelpe de mest sårbare og redde liv.