Et barn står inntil en murvegg, ser i kamera og holder brød i hendene Vis bildetekst
Tilgangen på mat er begrenset flere steder i verden og mange går rundt sultne. På Gaza har Røde Kors-bevegelsen satt opp et provisorisk kjøkken som deler ut brød og linsesuppe. Du kan hjelpe! Foto: Thomas Glass / ICRC.

Enorme behov for nødhjelp

Millioner av menneskene står midt i en dyp krise preget av voldelige konflikter, sult, sykdom eller naturkatastrofer.

Du kan også gi ved å vippse til 2272.
Eller bruke kontonummer: 8200.06.10190.

Vi er svært takknemlige for all støtte til vårt arbeid. Pengene går til Røde Kors’ nødhjelpsarbeid over hele verden der behovet er størst.  

Dette bidrar du til

Dette bidrar du til når du støtter Røde Kors.
Ill. Røde Kors

Med deg på laget kan Røde Kors hjelpe flere barn og voksne i nød. Din støtte vil bety mye for mange. Sammen kan vi redde flere liv! 

Av donasjoner fra givere som deg går 90 prosent til å gjennomføre hjelpearbeidet. 6 prosent går til å skaffe nye midler og 4 prosent til administrasjon. 

Møt noen av dem som har fått hjelp:  

Et barn med bandasje blir båret av en lege med munnbind.
Ziad på 1,5 år fikk ansiktsskader på grunn av en bombeeksplosjon på Gaza. Han ble operert av kirurg Jan Wynands fra den Internasjonale Røde Kors-komiteen ved European Gaza Hospital. Foto: Thomas Glass / ICRC.
Et barn med tåteflaske blir holdt av en dame som ser i kamera.
Nabolaget til Dailing (2) og Maria (46) i Honduras er preget av mye vold og drap. Røde Kors er en av få aktører med tilgang og bidrar med viktig helsehjelp i nærmiljøet. Foto: Camilla Gilje Thommessen / Røde Kors.
En kvinne kledd i grått med alvorlig uttrykk ser inn i kamera
Nahida er mor til ni barn. De bor sammen i en teltleir i Libanon nær grensen til Syria. Her sørger Libanon Røde Kors, med støtte fra Norges Røde Kors, for at befolkningen har rent vann og god hygiene, ved å blant annet installere toaletter, vanntanker og sikre at kloakken skilles ut på en trygg måte.

Røde Kors er alltid i nærheten

Røde Kors-bevegelsen jobber over hele verden. Vi kommer frem med hjelp der få eller ingen andre har mulighet. Røde Kors skal sikre rask, effektiv og relevant nødhjelp ved naturkatastrofer, væpnet konflikt eller andre krisesituasjoner. Som organisasjon har vi lang erfaring med å redde liv, og gi hjelp, støtte og omsorg til mennesker i sårbare situasjoner. 

En mann fra Røde Halvmåne sitter på huk og snakker med barn som smiler.
Røde Kors’ avdekker, hindrer og lindrer menneskelig nød og lidelse. Vi gir rask respons når krisen oppstår. Foto: Martin von Krogh, Swedish Red Cross.