Bilde av panteautomaten der man ser Røde Kors-logoen tydelig.

Panterekord 2020

Inntektene fra Pantelotteriet har økt betydelig i 2020. Midlene styrker Røde Kors´ tilstedeværelse og aktiviteter i lokalsamfunn over hele landet.

– Vi er helt avhengige av inntektene fra Pantelotteriet, og setter stor pris på alle som støtter oss med panten sin, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder i Trondheim Røde Kors. Økningen vi opplever nå er helt fantastisk. Midlene bruker vi på en rekke forskjellige lokale humanitære tiltak, Røde Kors-lederen.

– Det har vært et meget annerledes halvår også for oss, og alle aktiviteter hvor vi vanligvis er i direkte kontakt med folk har blitt forandret. Tilbud som besøkstjenesten og migrasjonsaktiviteter som flyktningguide og norsktrening ble erstattet med ringevenner og digitale løsninger, sier hun.

pantelotteriet2_mag
Inntektene fra Pantelotteriet blir brukt på lokale aktiviteter. Blant annet mange tilbud for ungdom på Fellesverket i Trondheim. Foto: Aleksander Båtnes/ Røde Kors

I sommer har Trondheim Røde Kors doblet antallet aktiviteter for unge. – Flere var hjemme og ønsket aktiviteter. Vi hadde tilbud som sosial møteplass, aktiviteter inne og ute, kurs i medieteknikk, gatemegling og improteater. Vi arrangerte også fotturer i samarbeid med Trondhjems Turistforening. Alt med base i Fellesverket i Fjordgata, sier Røde Kors-lederen.

I fjor fikk Røde Kors 62 millioner kroner fra lotteriet. I år nærmer det seg 80 millioner. I juli satte lotteriet rekord med sin høyeste omsetning noensinne.