Untitled design (20) Vis bildetekst
Ivana og Najat skaper god stemning på Fredagstreff

Fredagslykke for store og små

Hver fredag formiddag fylles Røde Kors-huset i Bærum med barnelatter.

Fredagstreff er et tilbud som startet etter at åpen barnehage i Bærum ble lagt ned i 2021.Tilbudet finansieres med egne midler, samt midler fra kommunen og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet( Budfir).

I det jeg åpner døren, blir jeg møtt av duften av nystekte vafler og et varmt smil.Bak vaffeljernet står Najat, hun har vært med på fredagstreffet siden det startet opp for tre år siden.

-Det er veldig koselig og meningsfylt å få lov å være med på Fredagstreff hver uke.Her samles blide barn og koselige foreldre til lek og småprat, forteller hun entusiastisk og viser oss rundt i rommet.

Når klokken nærmer seg elleve fylles lokalet av barnelatter og gjensynsgleden er stor mellom store og små.Flere av de som kommer er gjengangere og kjenner godt Najat, Ivana og resten av gjengen som er her hver fredag.

Barn som tegner
Tegning er en populært blant store og små

Lek og moro

På gulvet ligger det lekematter hvor barna kan boltre seg.Det settes ut kasser med leker som er nøye utvalgt for de minste.På bordet foran sofakroken ligger det blanke ark med tilhørende tegneblyanter.Da er det bare å slippe fantasien løs.Lenger inn i rommet, på en benk under vinduet, står det noen esker med tøy og sko som er donert til Fredagstreff.Her kan foreldre plukke med seg det de har behov for.I eskene finnes det klær fra 0 til 3 år forteller Najat.Det varmer gjenbrukshjertet mitt å se alle donasjonene.

Mette og Konstanze
Mette og Konstanze fra Barnehagekontoret

Sang til glede

Denne fredagen er også Mette og Konstanze  fra Barnehagekontoret i Bærum kommune med på Fredagstreff.

-Jeg syns det er viktig at det finnes møteplasser, og Fredagstreff med barn hos Bærum Røde Kors er et fint møtested der man kan møte andre småbarnsforeldre, sier Mette engasjert.

Hun og kollegaen er her for å ha en liten samlingsstund med barna og hjelpe foreldrene å søke barnehageplass og svare på spørsmål de måtte ha rundt det.Med vennlig stemme ber Mette alle barna sette seg i en ring på gulvet. Hun tar frem en bunke med kort med bilder på, som hun viser barna.Videre  spør hun om noen vil trekke et kort, så synger de sangen som hører til.På et av kortene er det bilde av en edderkopp.Alle synger og klapper med på tre forskjellige varianter av Lille Petter edderkopp.Fra der jeg sitter ser det ut som alle koser seg, både store og små.Etter samlingsstunden er det tid for en matbit.

Bilde av vafler og frukt
Da var det tid for vafler og frukt

Noe for enhver smak

Kaffekoppene fylles, vaflene dekkes med syltetøy og frukten settes frem. Rundt langbordet sitter det ni barn denne formiddagen i mai, de småprater og ler med syltetøy rundt munnen.Etter å ha lekt med biler, tegnet og sunget har klokken rukket å bli 13.00 og Fredagstreff er over for denne gang.Jeg takker for meg og forlater Røde Kors-huset med et smil om munnen og mange opplevelser rikere.Jeg kan på det varmeste anbefale dette fantastiske tilbudet for de som er hjemme med småbarn som et alternativ til åpen barnehage.

 

Her finner du mer informasjon om Fredagstreff