Kvinne holder pose med tøy til Røde Kors

Gir bort tøy til Røde Kors: - En enkel og miljøvennlig ordning

Hilde Løvsletten er opptatt av gjenbruk og miljø. – Henting av tøy hjemme er en fantastisk løsning som gjør det enklere å ta bærekraftige valg i hverdagen

Om Hilde

Hilde Løvsletten er 33 år og jobber i Helthjem. Hun liker å holde orden i klesskapet og gir gjerne bort tøy til et godt formål.

– Jeg rydder jevnlig i skuffer og skap og når posen er full, bestiller jeg henting, sier Hilde Løvsletten. Da slipper jeg den årlige garderobe-opprenskningen og har mye bedre kontroll over hva jeg faktisk har. Posen har fast plass i klesskapet, superenkelt og smart, forteller hun.

Røde Kors tar gjerne imot:

  • Klær
  • Sko og støvler
  • Tilbehør som smykker, belter og vesker
  • Lette tekstiler inkludert gardiner, håndklær og sengetøy

Hilde kjøper og selger mye brukt, men det er ikke alt som passer eller som hun får solgt videre. – Da er det flott å gi det bort. Når også min donasjon av klær kan bidra til det humanitære arbeidet Røde Kors gjør, er det en genial løsning, sier hun.

Kvinne holder en Røde Kors-pose med tøy
Hilde skriver på koden hun får oppgitt ved bestilling på posen.

Hilde jobber i Helthjem, som gjør selve hentingen av klesposene,
og har derfor kjent til henteordningen siden Røde Kors lanserte den i 2018. I tillegg har Røde Kors utplassert godt merkede innsamlingsbokser flere steder der man kan levere tøyet selv.

"Det at posen blir hentet hjemme er gull verdt for meg som ikke har bil."

– Det at posen blir hentet hjemme er gull verdt for meg som ikke har bil, sier hun. Hun håper flere kan få øynene opp for denne henteordningen og anbefaler det på det varmeste:

– Det er en enkel og smidig måte som er lett for folk å bruke i hverdagen, samtidig som det er miljøvennlig med hensyn til gjenvinning og resirkulering av tøy og tekstiler, understreker Hilde.

Gi tøy til hjemmefra