Kvinne foran kleskap overfylt med tøy Vis bildetekst
Begynner skapene å fylle seg opp? Legg klær, sko og tekstiler du vil gi bort i en vanlig pose eller bruk en Røde Kors-pose. Posen kan hentes hjemme hos deg

Vi henter brukte klær hjemme hos deg

Det er enkelt å gi klær, sko, tilbehør og tekstiler til Røde Kors. Tøyet hentes hjemme hos deg datoen du ønsker. Du trenger ikke være tilgjengelig ved henting.

Nyhet: du kan nå legge tøyet som skal hentes hos deg i en valgfri pose du allerede har hjemme. Du kan også bestille og bruke våre Røde Kors-poser for tøy som tidligere.

Slik gjør du:

Bestill henting (39 kr)

PC-skjerm

Helthjem henter tøy på vegne av Røde Kors på de fleste private adresser i Norge, og utvider stadig. Budene henter pose med tøy på natten ved din postkasse, eller på dørmatta utenfor din private inngangsdør i gangen dersom du bor i blokk. Du kan bestille henting opp til en uke frem i tid. Det koster 39 kroner per bestilling som inkluderer henting av en pose på inntil 5 kg.

Gjør klar posen med tøy som skal hentes

Kan fylle inntil 5 kg i posen

Legg det du ønsker å gi bort i en Røde Kors-pose som kan bestilles gratis her eller du kan bruke en annen valgfri pose du allerede har hjemme. Skriv på koden du får oppgitt etter du har bestilt henting på posen, lukk posen godt, og sett den ut kvelden før booket henting.

Mer informasjon og tips

Trenger du hjelp?

Helthjem bistår oss med å hente tøyet hos våre tøygivere. Dersom posen din ikke har blitt hentet eller du har noen spørsmål relatert til ordningen for henting av tøy hjemme, ta kontakt med kundeservice hos Helthjem.

Hvorfor koster det penger å få hentet tøyet hjemme?

Da det koster mer å hente tøy og tekstil på private adresser enn ved felles returpunkter, koster det en liten sum å få hentet sitt tøy hjemme. Dette for å sikre overskudd til Røde Kors’ humanitære arbeid.

Ditt tøy kan bidra til å gjøre en forskjell

Hjelpekorpset i Røde Kors redder liv
Røde Kors redder liv nasjonalt og internasjonalt. Foto: Katrine Lunke.

Tusen takk for at du gir tøyet du ikke bruker lenger til Røde Kors. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Tøyet som samles inn selges videre for å få mest mulig verdi ut av hvert plagg. Overskudd fra tøyinnsamlingen skal gå til Røde Kors’ humanitære arbeid som skal redde liv, trygge barn og unges oppvekst og bidra til liv i verdighet.

Les mer om Røde Kors' arbeid >

Les mer om hva som skjer med tøyet du gir til Røde Kors >

Gir tøy til Røde Kors hjemmefra

Kvinne holder Røde Kors-pose fylt med tøy

Henting av tøy hjemme er en fantastisk løsning som gjør det enklere å ta bærekraftige valg i hverdagen.
- Hilde Løvsletten, jobber i Helthjem og liker å holde orden i klesskapet.

Les mer om hvorfor Hilde gir tøy til Røde Kors hjemmefra >

Dette er Røde Kors-posene laget av

Røde Kors-pose for tøy

Våre poser er laget av plast som allerede er brukt minst én gang, innsamlet og resirkulert. Den tekniske betegnelsen på plastfolien er post consumer resin (PCR), og kvaliteten kan lett gjenkjennes på de små ‘kornene’ i plasten. Ved å bruke PCR i våre poser er vi med på å øke etterspørselen etter resirkulerte materialer med lav belastning på miljøet. Posen kan regnes som plastemballasje fra husholdning og er derfor gjenvinnbar i kommunenes plastinnsamlinger.

Personvernerklæring Røde Kors Tøy og tekstil AS.