Kvinne foran kleskap overfylt med tøy Vis bildetekst
Fyll en vanlig pose eller en Røde Kors-pose med de klærne, skoene, tilbehøret og tekstilene du ønsker å gi til Røde Kors. Posen kan hentes hjemme hos deg

Vi henter brukte klær hjemme hos deg

Det er enkelt å gi klær, sko, tilbehør og tekstiler til Røde Kors. Tøyet hentes hjemme hos deg datoen du ønsker. Du trenger ikke være tilgjengelig ved henting.

Nyhet: du kan nå legge tøyet som skal hentes hos deg i en valgfri pose du allerede har hjemme. Du kan også bestille og bruke våre Røde Kors-poser for tøy som tidligere.

Bestill henting (39 kr)

PC skjerm som viser at du kan bestille henting av pose fylt med brukt tøy

Helthjem henter tøy på vegne av Røde Kors på de fleste private adresser i Norge, og utvider stadig. Budene henter pose med tøy på natten ved din postkasse, eller på dørmatta i gangen dersom du bor i blokk utenfor din private inngangsdør. Du kan bestille henting opp til en uke frem i tid, og du oppgir datoen du ønsker henting ved bestilling. Budene henter en pose på inntil 5 kilo per bestilling.

Gjør klar posen med tøy som skal hentes

Røde Kors-pose som kan fylles med brukt tøy

Legg det du ønsker å gi bort i en Røde Kors-pose som kan bestilles gratis her (leveringstid 3-10 dager) eller du kan bruke en annen pose du har hjemme. Skriv på koden du får oppgitt etter du har bestilt henting på posen og sett den ut kvelden før booket henting.

Mer informasjon og tips for posen som skal hentes

Trenger du hjelp?

Helthjem bistår oss med å hente tøyet hos våre tøygivere. Dersom posen ikke er blitt hentet eller du har noen spørsmål, ta kontakt med kundeservice hos Helthjem.

Ditt tøy kan bidra til å gjøre en forskjell

Hjelpekorpset i Røde Kors redder liv
Røde Kors redder liv nasjonalt og internasjonalt. Foto: Katrine Lunke.

Tusen takk for at du gir tøyet du ikke bruker lenger til Røde Kors. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Tøyet som samles inn selges videre for å få mest mulig verdi ut av hvert plagg. Overskudd går til Røde Kors’ humanitære arbeid som skal redde liv, trygge barn og unges oppvekst og bidra til liv i verdighet.

Les mer om Røde Kors' arbeid >

Les mer om hva som skjer med tøyet du gir til Røde Kors >

Gir tøy til Røde Kors hjemmefra

Kvinne holder Røde Kors-pose fylt med tøy

Henting av tøy hjemme er en fantastisk løsning som gjør det enklere å ta bærekraftige valg i hverdagen.
- Hilde Løvsletten, jobber i Helthjem og liker å holde orden i klesskapet.

Les mer om hvorfor Hilde gir tøy til Røde Kors hjemmefra >

Hvorfor koster det penger å få hentet tøyet hjemme?

Da det koster mer å hente tøy og tekstil på private adresser enn ved felles returpunkter, koster det en liten sum å få hentet sitt tøy hjemme. Dette for å sikre overskudd til Røde Kors’ humanitære arbeid.

Tiltak for å hindre spredning av koronasmitte

Vår leverandør Helthjem bringer tomme og henter fulle Røde Kors-poser hos våre tøygivere som normalt. Helthjem gjør en rekke tiltak for å hindre spredning av koronasmitte gjennom sin verdikjede og følger Folkehelseinstituttets retningslinjer og anbefalinger.

Folkehelseinstituttet opplyser til Helthjem at pakker og emballasje ikke anses som sannsynlige smittekilder, men at god håndhygiene anbefales.

Helthjem ber om at alle som skal sende noe; vasker hendene godt før de håndterer det som skal sendes og emballasjen det sendes i. I tillegg er det fint om de som er i isolasjon eller karantene venter med å sende pakke - bare for å være på den sikre siden.

Helthjem bringer og henter Røde Kors-posene og andre varer på natten når få mennesker er ute. Våre bud leverer og henter det de skal utenfor inngangsdører og ved postkasser og har ingen interaksjon med de som bruker tjenesten.

På grunn av situasjonen kan det tidvis oppstå små forsinkelser. Se gjerne mer informasjon fra Helthjem her.

Dette er Røde Kors-posene laget av

Våre poser er laget av plast som allerede er brukt minst én gang, innsamlet og resirkulert. Den tekniske betegnelsen på plastfolien er post consumer resin (PCR), og kvaliteten kan lett gjenkjennes på de små ‘kornene’ i plasten. Ved å bruke PCR i våre poser er vi med på å øke etterspørselen etter resirkulerte materialer med lav belastning på miljøet. Posen kan regnes som plastemballasje fra husholdning og er derfor gjenvinnbar i kommunenes plastinnsamlinger.