Kvinne legger tøy til Røde Kors i pose Vis bildetekst
Begynner skapene å fylle seg opp? Legg klær, sko og tekstiler du vil gi bort i en vanlig pose eller bruk en Røde Kors-pose. Posen kan hentes hjemme hos deg.

Brukt tøy kan hentes hjemme hos deg

Det er enkelt å gi klær, sko, tilbehør og tekstiler til Røde Kors. Budselskapet Helthjem henter tøy hjemme hos de fleste private adresser. Du trenger ikke være tilgjengelig ved henting.

Slik fungerer det:

Kan fylle inntil 5 kg i posen

Legg tøyet i en pose
Legg det du ønsker å gi bort i en valgfri pose du har hjemme, for eksempel en dagligvarepose. Det kan være inntil 5 kilo tøy per pose. Avfallsekker blir dermed her for store. Har du ikke en egnet pose, kan du få tilsendt Røde Kors-poser om du ønsker det. Røde Kors-poser kan bestilles her. 

Bestill henting av tøyet (39 kroner)
Bestill henting av tøyet. Det koster 39 kroner per pose. Tøyet hentes på din adresse den datoen du ønsker. Du kan bestille henting opp til en uke frem i tid. Du trenger ikke være tilgjengelig ved henting.

Skriv koden på posen og sett den ut for henting
Skriv koden du får oppgitt etter du har bestilt henting på selve posen. Lukk posen godt og sett den ut kvelden før booket henting. Budene henter posen med tøy på natten ved din postkasse, eller utenfor din private inngangsdør dersom du bor i leilighet.

Ingen pose som passer? Bestill Røde Kors-pose

Mer informasjon og tips

Trenger du hjelp?

Helthjem bistår Røde Kors med å hente tøyet hos våre tøygivere. Dersom posen din ikke har blitt hentet eller du har noen spørsmål relatert til ordningen for henting av tøy hjemme, ta kontakt med kundeservice hos Helthjem.

Nyhetsbrev om tøyinnsamlingen

Vi sender deg gjerne vårt nyhetsbrev med markedsføring og informasjon om bruk og forbruk av klær, tøyinnsamling og Røde Kors' arbeid. 

Til påmelding

Ditt tøy kan bidra til å gjøre en forskjell

Hjelpekorpset i Røde Kors redder liv
Røde Kors redder liv nasjonalt og internasjonalt. Foto: Katrine Lunke.

Tusen takk for at du gir tøyet du ikke bruker til Røde Kors. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Det du gir gjennom vår henteordning, selges til inntekt for Røde Kors. Målet for arbeidet til Røde Kors er å redde liv, bidra til trygg oppvekst for unge og redusere ensomhet. 

Les mer om hva som skjer med tøyet du gir til Røde Kors >

Les mer om Røde Kors' arbeid >

Gir tøy til Røde Kors hjemmefra

Kvinne holder Røde Kors-pose fylt med tøy

Henting av tøy hjemme er en fantastisk løsning som gjør det enklere å ta bærekraftige valg i hverdagen.
- Hilde Løvsletten, jobber i Helthjem og liker å holde orden i klesskapet.

Les mer om hvorfor Hilde gir tøy til Røde Kors hjemmefra >

Dette er Røde Kors-posene laget av

Røde Kors-pose for tøy

Våre poser er laget av plast som allerede er brukt minst én gang, innsamlet og resirkulert. Den tekniske betegnelsen på plastfolien er post consumer resin (PCR). Det kan lett gjenkjennes på de små ‘kornene’ i plasten. Ved å bruke PCR i våre poser er vi med på å øke etterspørselen etter resirkulerte materialer med lav belastning på miljøet. Posen kan regnes som plastemballasje fra husholdning og er derfor gjenvinnbar i kommunenes plastinnsamlinger.

Personvernerklæring Røde Kors Tøy og tekstil AS.