Hus i et boligområde

Innsamling av klær i borettslag og sameier

Gjør det enkelt for beboere i ditt borettslag eller sameie å gi bort tøy de ikke bruker lenger. Samle inn tøy som en del av dugnad eller lignende, eller ha en fast innsamlingsboks.

Gjennom samarbeidet med Røde Kors bidrar borettslaget/sameiet til å gjøre det enklere for beboerne å donere tøy til gjenbruk. Slik kan mindre tøy havne i restavfallet. I tillegg sparer beboerne tid. Dette er også en fordel for beboere som ikke har bil.

Tøyet som samles inn går til Røde Kors. Overskudd fra tøyinnsamlingen skal gå til å hjelpe mennesker som trenger det i inn- og utland.  

Bestill innsamlingsboks

Røde_grå_innsamlingsbokser_590x360

Borettslag og sameier kan ha innsamlingsboks for tøy fra Røde Kors stående fast i sine fellesarealer.

Innsamlingsboksen vil tømmes mellom 0.5 - 3 ganger i uken etter behov. Vi vil påse at boksen er i god stand og fri for tagging. Borettslaget / sameiet kan sende SMS til eller ringe til 90 54 87 40 hele døgnet for å melde fra om fulle bokser eller forsøpling. Utrykning er snarest og senset innen 24 timer. Røde Kors Tøy og tekstil vil fjerne eller flytte boksene dersom eiendomsbesitter ber om det.

Til borettslag og sameier tilbyr vi også innsamlingsbokser med et mer dempet design i grått og svart. Det passer bedre i en del lukkede utemiljøer enn de tradisjonelle røde boksene.

Boksene måler 115 X 115 cm og er 220 cm høye. Det finnes også bokser som bare er 200 cm høye til bruk under tak eller lignende.

Det er kostnadsfritt å ha egen innsamlingsboks.

Innsamlingsboks kan bestilles av borettslag og sameier i Oslo og omegn, samt i Vestfold. Ta kontakt på tekstil@rodekors.no for å bestille.

Bestill pakkeløsning for tøyinnsamling

Dugnadspakke_klær_boligselskaper_590x360

Røde Kors' pakke for felles tøyinnsamling ved dugnad i borettslag / sameie inkluderer:

  • Informasjonsmateriell til beboere
  • Røde donasjonssekker for tøy
  • Henting av tøyet som blir samlet inn

Det er kostnadsfritt å bruke pakkeløsningen.

Pakkeløsningen kan bestilles av borettslag og sameier i Oslo og omegn, samt i Vestfold. Ta kontakt på tekstil@redcross.no for å bestille.

Fornøyd med egen innsamlingsboks fra Røde Kors i sameiet

Styreleder Cecilie leverer tøy til innsamlingsboks fra Røde Kors
Styreleder Cecilie er fornøyd med innsamlingsboksene fra Røde Kors.

Vi synes det var et bra og bærekraftig tiltak. Og det viser seg å være populært. Innsamlingsboksene blir brukt jevnt og trutt både av beboere og andre i nærområdet.
- Cecilie Maske, styreleder i sameiet Oksval 2.

Les mer om Cecilies erfaring med innsamlingsbokser fra Røde Kors  >

Personvernerklæring Røde Kors Tøy og tekstil AS