Toppbilde Nepal

Statkraft

Statkraft er en av Røde Kors viktigste beredskapspartnere og bidrar til å redusere risikoen for katastrofer både nasjonalt og internasjonalt.

Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi og vokser internasjonalt. Selskapet er opptatt av å styrke sitt samfunnsansvar i land der de er til stede og hvor det er behov for sosial og humanitær innsats.

Lokal og internasjonal beredskap

Takket være blant annet Statkrafts bidrag til Røde Kors sitt fond for nødhjelp og katastrofehåndtering kan Røde Kors handle raskt når katastrofen rammer. 

I 2015 bidro Statkraft til Røde Kors arbeid i forbindelse med jordskjelvene i Nepal, noe som gjorde at vi raskt kunne fatte beslutningen om å sende et feltsykehus med personell kun 48 timer etter det første jordskjelvet. Statkraft har i tillegg bidratt til vårt nødhjelpsarbeid i Øst Afrika, en del av verden hvor menneskene er hardt rammet av klimaendringer og konflikter.

I løpet av det siste året har Statkraft også vist lokalt samfunnsansvar i Norge. Som en aktør som setter beredskap og HMS i førersetet, og med stor produksjon i området rundt turistattraksjonen Trolltunga, falt det derfor Statkraft naturlig å bidra med en kommandovogn til hjelpekorpsene i Indre Hardanger.

Røde Kors er en svært anerkjent humanitær aktør med internasjonal slagkraft og en veldig god samarbeidspartner for Statkraft.

Bente E. Engesland, kommunikasjonsdirektør  i Statkraft.

En kommandovogn brukes primært for å planlegge og lede søks-, rednings og beredskapsaksjoner. Ved å ha en slik vogn tilgjengelig i Trolltunga-området kan Røde Kors utføre sine oppdrag på en raskere og mer effektiv måte, også i samarbeid med andre etater som politi, sivilforsvar og brannvesen.

Mobilt kjøkken i Tyrkia

Bilde Mobilt kjøkken Tyrkia

Statkraft har også vært Røde Kors viktigste næringslivspartner innen humanitære prosjekter i Tyrkia. Tyrkia er et land som har opplevd stor flyktningestrøm fra Syria, og Statkraft har blant annet støttet en mobil kjøkkenenhet for syriske flyktninger i landet.

Kjøkkenenheten kan flyttes etter behov, og hver kjøkkenenhet har kapasitet til å forberede 5, 000 måltider. Kjøkkenet er et samarbeidsprosjekt mellom Statkraft, Utenriksdepartementet, Tyrkisk Røde Halvmåne og Norges Røde Kors, og ble ferdigstilt i juni 2015.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler