Kvinne som holder Røde Kors-pose til brukt tøy

Vi henter brukte klær hjemme hos deg

Røde Kors henter brukte klær du ikke bruker lenger hjemme hos deg. Raskt og enkelt.

Vi henter brukte klær på de fleste private adresser i Norge. Det koster mer å hente tøy og tekstil på private adresser enn ved felles returpunkter. Derfor koster det en liten sum å få hentet tøy hjemme for å sikre overskudd til Røde Kors’ humanitære arbeid.

Ryddedronningen Synnøve har gitt bort tøy hjemmefra

Synnøve Skarbø holder en sort pose med Røde Kors-logo på

Slik gjør du steg for steg:

1. Bestill Røde Kors-poser

Røde Kors-pose som du kan bestille på nett

For henting av brukt klær på private adresser bruker vi egne Røde Kors-poser. Klikk på knappen under for å få tilsendt en pakke med fire poser til din adresse.

Bestill Røde Kors-poser (gratis) >


2. Fyll posen med tøy

Røde Kors-pose du kan fylle med tøy

Fyll Røde Kors-posen med tøy og tekstil du ikke bruker lenger. Takk for at det du gir bort er tørt og rent.


3. Bestill henting av posen

Bestilling av henting av posen via nett

Når du er klar, bestiller du henting av Røde Kors-posen fra din adresse. Det gjør du ved å klikke på knappen under. Vi kan hente inntil to poser på fem kilo per gang. Skal du donere større mengder håper vi du kan benytte våre innsamlingsbokser der det er tilgjengelig.

Skriv koden du får oppgitt ved bestilling på selve Røde Kors-posen. Om du har to poser, så skriver du samme koden på begge posene.

Sett posen der du normalt får / ville fått avis, for eksempel ved postkassestativet eller på dørmatta, innen klokken 23.00. Vår samarbeidspartner helthjem henter posen i løpet av natta. Dersom du bestilte henting lørdag eller dagen før helligdag, vil posen bli hentet natt til første virkedag.

Bestill henting av posen (35 kr) >

Tiltak for å hindre spredning av koronasmitte

Tusen takk for at du gir bort tøy til oss hjemmefra! Vår leverandør Helthjem bringer tomme og henter fulle Røde Kors-poser hos våre tøygivere som normalt. Helthjem gjør en rekke tiltak for å hindre spredning av koronasmitte gjennom sin verdikjede og følger Folkehelseinstituttets retningslinjer og anbefalinger.

Folkehelseinstituttet opplyser til Helthjem at pakker og emballasje ikke anses som sannsynlige smittekilder, men at god håndhygiene anbefales. Helthjem ber om at alle som skal sende noe vasker hendene godt før de håndterer det som skal sendes og emballasjen det sendes i. I tillegg er det fint om de som er i isolasjon eller karantene venter med å sende pakke - bare for å være på den sikre siden.

Helthjem bringer og henter Røde Kors-posene og andre varer på natten når få mennesker er ute. Budene leverer og henter det de skal utenfor inngangsdører og ved postkasser og har ingen interaksjon med de som bruker tjenesten.

På grunn av situasjonen kan det tidvis oppstå små forsinkelser. Se gjerne mer informasjon fra Helthjem her.

Dette er Røde Kors-posene laget av

Våre poser er laget av plast som allerede er brukt minst én gang, innsamlet og resirkulert. Den tekniske betegnelsen på plastfolien er post consumer resin (PCR), og kvaliteten kan lett gjenkjennes på de små ‘kornene’ i plasten. Ved å bruke PCR i våre poser er vi med på å øke etterspørselen etter resirkulerte materialer med lav belastning på miljøet. Posen kan regnes som plastemballasje fra husholdning og er derfor gjenvinnbar i kommunenes plastinnsamlinger.

Har du flere spørsmål om henting av brukte klær hjemme? 

For spørsmål om henting av klær på din private adresse, ta kontakt med kundeservice hos vår samarbeidspartner helthjem her.

Kort om Røde Kors' tøyinnsamling

Hva slags tøy kan jeg gi til Røde Kors?
Vi tar gjerne imot klær, sko, og tilbehør som belter, smykker og vesker. Vi tar også i mot lette tekstiler som duker, gardiner, sengetøy og håndklær. Takk for at tøyet du gir til Røde Kors er tørt og rent.

Hvordan gi tøy til Røde Kors?
Vi kan hente ditt brukte tøy hjemme hos deg eller du kan bruke en av våre innsamlingsbokser. 

Hva skjer med tøyet jeg donerer? 
Røde Kors Tøy og tekstil AS selger videre innsamlet tøy. Slik får vi mest mulig verdi ut av hvert plagg. Formålet er å bidra med midler til Røde Kors’ humanitære arbeid.

Ønsker du mer informasjon?
Besøk denne siden for de vanligste spørsmålene og svarene.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler