Kvinne som holder Røde Kors-pose til brukt tøy

Vi henter brukt tøy hjemme hos deg

Røde Kors henter brukt tøy og tekstil du ikke bruker lenger hjemme på din adresse. Raskt og enkelt.

Vi henter tøy på de fleste private adresser i Norge. Det koster mer å hente tøy og tekstil på private adresser enn ved felles returpunkter. Derfor koster det en liten sum å få hentet tøy hjemme for å sikre overskudd til Røde Kors’ humanitære arbeid.


Slik gjør du steg for steg:

1. Bestill Røde Kors-poser

Røde Kors-pose som du kan bestille på nett

For vår henteordning av brukt tøy og tekstil hjemme bruker vi egne Røde Kors-poser. Klikk på knappen under for å få tilsendt en pakke med fire poser til din adresse.

Bestill Røde Kors-poser (gratis) >


2. Fyll posen med tøy

Røde Kors-pose du kan fylle med tøy

Fyll Røde Kors-posen med tøy og tekstil du ikke bruker lenger. Takk for at det du gir bort er tørt og rent.


3. Bestill henting av posen

Bestilling av henting av posen via nett

Når du er klar, bestiller du henting av Røde Kors-posen på din adresse. Det gjør du ved å klikke på knappen under. Vi kan hente inntil to poser på fem kilo per gang. Skal du donere større mengder håper vi du kan benytte våre innsamlingsbokser der det er tilgjengelig.

Skriv koden du får oppgitt ved bestilling på selve Røde Kors-posen. Om du har to poser, så skriver du samme koden på begge posene.

Sett posen der du normalt får / ville fått avis innen klokken 23.00. Vår samarbeidspartner helthjem henter posen i løpet av natta. Dersom du bestilte henting lørdag eller dagen før helligdag, vil posen bli hentet første påfølgende virkedag.

Bestill henting av posen (35 kr) >


Har du flere spørsmål om henting av tøy hjemme? 

For spørsmål relatert til ordningen for henting av tøy på din private adresse, ta kontakt med kundeservice hos vår samarbeidspartner helthjem her.

Spørsmål og svar tilknyttet Røde Kors' tøyinnsamling

Vi har samlet de vanligste spørsmål og svar tilknyttet tøyinnsamlingen til Røde Kors. Dette inkluderer blant annet spørsmål og svar om hva du kan gi bort av tøy, hva som skjer med tøyet som samles inn osv. Les mer >

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler