Vendela og Petter på stranda

En minnerik sommerdag for Aimee

Aimee (10) fikk besøk av Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard da hun var på Ferie for alle på Eidene. Et ferieopphold både store og små setter stor pris på.

-Det er gøy å være med pappa på ferie, sier den fornøyde ti-åringen. 

Denne sommeren har 2100 barn fått gratis ferieopphold ved hjelp av Røde Kors sitt tilbud Ferie for alle. 500 frivillige gjør det mulig at barn og foreldre får oppleve fine sommerminner sammen, fordelt på 52 opphold rundt om i landet. Aimee og faren Preben fra Søgne, fikk en opplevelse litt utenom det vanlige. Det var stor stas for tiåringen å kunne tilbringe en hel dag på Eidene sammen med den kjente duoen Petter og Vendela.  

to på stranda fint vær..
Aimee koser seg på ferie sammen med pappa Preben.

- Det er skikkelig gøy å være her, sier Aimee mens hun leier Vendela på vei bort til dagens høydepunkt: Zipline. 

Skaper gode sommerminner 

Aimee og faren har vært på fem Ferie for alle opphold tidligere, og begge er strålende fornøyde.  

-Disse ferieoppholdene betyr veldig mye for oss, og det er en arena man møter mange hyggelig mennesker og bygger relasjoner, sier Preben. 

-Dette er et sted alle blir sett, og man får tid til å være med hverandre som familie, sier han og legger til at Eidene er et nydelig sted med mange fine aktiviteter og deilig mat.  

Preben jobber selv som frivillig i Røde Kors, og mener tilbud som Ferie for alle er utrolig viktig, særlig for barna.  

IMG_2485
Rosel og sønnen Justin (9) prøver kjempespretterten, en av mange spennende aktiviteter.

-Alternativet hadde vært å bli hjemme hele ferien. På grunn av økonomien har vi ikke mulighet til å dra på ferie, så dette er helt fantastisk, sier han.  

Vendela og Petter med imponert 

 -Dette er et skikkelig feriested, og det er masse å finne på. Jeg er ordentlig imponert, sier Petter.

-Jeg kunne godt tenkt meg å være på ferie her selv, legger Vendela til. På Eidene finnes det en rekke ulike aktiviteter for enhver smak.

-Det gøyeste jeg har gjort er å prøve Zipline og å være på stranda, sier Aimee. Et annet høydepunkt var at de dagen før klarte å fiske over 100 krabber.  

Ga 50 000 til Ferie for alle

Vendela og Petter vant 50.000 kroner i programmet “Familieduellen” på TV2, der pengene måtte gå til et selvvalgt veldedig formål. 

- Det er viktig å ikke glemme våre egne her hjemme som ikke har så god råd, og vi synes Ferie for alle er et fantastisk tilbud som vi ønsker å være med å støtte, sier Vendela. Da hun var liten var hun med på noe lignende selv. 

IMG_2514
Aimee prøver seg på stram line.

- Jeg vokste opp med alenemor og vi hadde dårlig råd. Et slikt ferietilbud er fantastisk, og jeg har mange gode minner fra det, sier en rørt Vendela, og legger til: 

- Det er viktig for barna å ha noe å fortelle når de starter på skolen igjen etter sommeren, og kunne føle seg lik som alle andre. Petter og Vendela ønsket gjerne å besøke et av Røde Kors sine feriesenter, da de bestemte seg for at dette var formålet de ønsket å støtte. 

-Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente før vi kom hit, men dette er et helt fantastisk sted, sier Petter og legger til at det er rart at ikke flere vet om dette tilbudet.  

Etter en hel dag på Eidene, er det ingen tvil om at kjendisparet er imponert over innsatsen til de frivillige: 

- Vi har lyst til å ta noen kurs i høst, og bli frivillige i Røde Kors, sier begge to med et stort smil om munnen.  

Ferie for alle

  • Tilbud til barnefamilier som av ulike grunner ikke har råd til å dra på ferie på egen hånd.
  • Arrangeres i alle skolens ferier.
  • Sommeren 2019 reiste 2100 barn med familien sin på 52 ferieopphold over hele landet.