Nattevandring

Nattevandrere er frivillige voksenpersoner som er til stede på steder der ungdom ferdes. Med bevisste, edru voksne skapes et tryggere gatebilde.

Ungdomstiden handler for mange om å utforske grenser og være der andre ungdommer er. Dette kan føre til usikre situasjoner med rus og vold. Nattevandrerne er med på å skape trygghet i utemiljøet ved å være til stede på steder der barn og unge ferdes på kvelds- og nattestid. 

Trygge voksne

Nattevandrerne er ikke til stede for å kontrollere, men er lett tilgjengelige og imøtekommende når ungdom tar kontakt. De griper ikke inn i konflikter, men kontakter politiet hvis situasjonen krever det. Nattevandrerne går alltid sammen i grupper og har god tid til å stoppe, lytte og observere.

En nattevandrer er en voksen person som tar barn og unge på alvor. Gjennom sin tilstedeværelse er nattevandrerne med på å skape et mer åpent og tryggere oppvekstmiljø. Nattevandring etableres på bakgrunn av et behov i lokalmiljøet.

Krav til frivillige

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler