2 somaliske kvinner i klasserom med hvit tavle bak

Vil lære for å forstå

Hver onsdag møter Maryam opp på norsktrening hos Tromsø Røde Kors. Hver uke forstår hun litt mer av språket. Målet er å forstå alt, slik at hun kan oppnå studiedrømmen.

Maryam (23) kom til Norge for tre år siden fra Somalia. Siden den gang har hun bodd i Tromsø, og for ett år siden startet hun å gå på norsktrening hos Røde kors.

Viktig å forstå

- Det er ikke så lett å prate norsk, og heller ikke nordnorsk. Men det er viktig for meg å forstå, og da må jeg øve, forteller Maryam. 

Vil bli jordmor

Som 20-åring var Maryam ny i Norge, og hun var alene uten familie. I dag drømmer hun om å bli jordmor. Men før hun kan begynne å studere må hun lære seg norsk ordentlig, forklarer hun.

- I mitt hjemland er det et problem at mange unge kvinner dør under fødselen. Jeg ønsker derfor å bli jordmor, men jeg må først bli ferdig med grunnskolen, som jeg går på nå.

Norsktrening hver uke

Maryam ser positivt på fremtiden, men vet at det krever ekstra av henne for å kunne oppnå drømmen om å bli jordmor.
 
- Norsk er ikke mitt morsmål. Og det er ikke alltid jeg forstår alt, og det er ikke alltid jeg uttaler ord rett. Men jeg går på norsktrening hver uke, og litt etter litt blir jeg bedre.

Les mer om norsktrening