Vær litt kompis 2016

I 2016 ønsker vi at alle skal bli med i gjengen. Bli med og vær litt kompis du også!

Tenk om vi hadde et Norge fullt av kompiser?

 Fem millioner mennesker som tar deg godt imot og ønsker at du skal ha det bra? Det er vår visjon for denne kampanjen. Vi ønsker et inkluderende Norge. Mange unge flyktninger har nå flyttet til Norge helt alene. Alle mennesker ønsker å bli inkludert og bli med i felleskapet. Vi ønsker at akkurat du skal hjelpe til med dette.

«Det aller beste man kan gjøre for en som er ny og alene et sted, er å være en venn eller en kompis. Det er så enkelt, og det kan skape så utrolig mye glede.»
Mohammed, ung flyktning.

Det behøver ikke være så vanskelig.

Det er ikke alltid så mye som skal til for å inkludere. Man kan starte med et smil og et «velkommen». Bare vær litt kompis, og du vil oppleve at andre er litt kompis tilbake. Å føle seg velkommen når man kommer til et nytt sted er viktig for å trives. Hvis man føler seg velkommen og trives, er det lettere å bli med i lokalsamfunnet, og dermed er det lettere og bli inkludert, og inkludere andre igjen.

Takk for at DU er litt kompis.

Ved at du er med i Røde Kors Ungdom gjør du en stor forskjell. Vi håper på å rekruttere enda flere til å bidra til et samfunn der alle er med i gjengen. Gjennom «Vær litt kompis»-kampanjen ønsker Røde Kors Ungdom å bidra til at mennesker skal ha en vennlig innstilling til flyktninger.  I årets kampanje har vi fokus på inkludering av flyktninger, men målet er å oppnå et inkluderende samfunn for alle.

Et av målene i kompis kampanjen er å vise at det ikke skal så mye til for å inkludere.

Du trenger ikke gjøre om hverdagen din, og du trenger ikke sette av så mye tid i kalenderen. Alt du trenger å gjøre er å være litt kompis.  Alle har også mulighet til å være litt kompis, hilse, invitere nye naboer på en kopp kaffe, eller den nye klassekameraten med på fotball. Alle har også mulighet til å oppfordre andre til å være litt kompis.

                       "Vårt budskap er; Vær litt kompis - det skal ikke så mye til for å inkludere.
                         Hvordan kan du gjøre en forskjell?"

Vil du bli kompis? Sjekk ditt Røde Kors lokallag om de har en Røde Kors Ungdom gruppe og bli med! Eller send oss en mail: ungdom@redcross.no