Blomsterturen Til Topps med Røde Kors. Deltakere i mål!

Til topps

Til Topps er årets sprekeste integreringsarrangement! Røde Kors, DNT, IMDi og KS samler mennesker fra hele verden som bor i Norge for å gå sammen til toppen av Galdhøpiggen.

Informasjon om Til Topps 2019 vil legges ut på denne siden innen 15.september 2018. Dersom du har spørsmål rundt Til Topps kan disse sendes til tiltopps@redcross.no

Til Topps 2018 var en suksess med over 1000 deltagere på tur i Jotheiemen.

Blant deltakerne var blant annet Samer og datteren Dala (17 år) fra Syria. De ble gjenforent via familiegjenforening høsten 2017, etter nesten 3 år fra hverandre. Denne sommeren ville de gjre noe sammen for å ta igjen den tapte tiden.

- Det er viktig å være mye sammen og naturen er som medisin, sa pappa Samer.

Med sekken pakket med blant annet Kvikk Lunsj, seigmenn og syriske kaker ble turen opp en fin opplevelse som de mestret sammen. Se filmen om d tur opp  lenken under.

 

Bli med å tur!

Over hele landet dannes turgrupper der innvandrere og nordmenn går sammen mot et mål – Til Topps. Integreringsprosjektet Til Topps samler turgruppene til en helg i Lom, der Galdhøpiggen er det store målet. De som ikke vil bestige Norges høyeste fjell, kan velge mellom lettere turer i området. Fredag samles alle til en stor kulturfest og fellesskap på Presthaugen i Lom sentrum.

Til Topps er et samarbeid mellom Røde Kors, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Den Norske Turistforeningen (DNT) og Kommunesektorens organisasjon (KS).

Ved påmelding: Grupper som melder seg på bruker et skjema for hele gruppen og gruppene har selv ansvar for å booke og bekoste transport til Lom og overnattingsted.

Vis meg turene

Info til lag og gruppeledere

Praktisk informasjon

  قائمة التعبئة

Alle kan delta

Hvem som helst kan starte opp en turgruppe, men organisasjoner eller offentlige etater som jobber med integrering er spesielt velkomne.

Grupper kan være klasser i voksenopplæringa, grupper på asylmottak og nybosatte flytninger, eller lag og foreninger. Det viktige er at innvandrere og nordmenn møtes for å gå turer og trene sammen på hva det vil si å ferdes i fjellet.

Ta gjerne kontakt med Røde Kors eller kommunen der du bor for å få vite mer om lokale turgrupper. Hver gruppe må ha en gruppeleder og kan ha flere lagledere.

Samling av glade mennesker til fellesbilde av de som nådde til topps på Gadhøpiggen i strålende sol.
Over 1400 mennesker deltok på Norges største og sprekeste integreringstiltak Til Topps i 2016. Foto: Eivind Sørlie/Røde Kors

 

 

Kulturfesten på fredag

 

Turene

Juvasshytta - Galdhøpiggen

Spiterstulen - Galdhøpiggen

Spiterstulen - Svelnosbreen/Eventyrisen

Spiterstulen - Blomstertur

Fisketur i Lom

Aktivitetspark i Lom

Bordvassvegen i Lom

Barneaktiviteter i Lom

 

Lag og gruppeledere

Gruppe- og lagleders ansvar

 

Praktisk informasjon

Hva koster det å delta?

Ofte stilte spørsmål

Regler for opphold i Jotunheimen

Samarbeidspartnere

Pakkeliste

 
På turen

Planlegging

Gå sammen

Ta pauser

Pakk sekken riktig

Drikk ofte