Midtøsten

4 av 10 av verdens flyktninger og internt fordrevne lever i Midtøsten. Konfliktene i Syria, Irak og Jemen stod alene for halvparten av økningen i internt fordrevne i 2015.

Selv om de fleste landene i Midtøsten er mellominntektsland, er det store forskjeller mellom fattige og rike. Fattige har i liten grad tilgang til helsetjenester, rent vann og utdanning - enten fordi de ikke har råd til å betale for dette, fordi infrastrukturen ikke er utbygd eller fordi de ikke har lov til å reise til områdene der disse tjenestene finnes. Røde Kors' hovedfokus i Midtøsten er derfor helse i lokalsamfunn.

Land vi jobber i:

Tusener av mennesker er på flukt fra urolighetene i Irak. Familier er splittet, mange har ikke annet enn det de står og går i. Det er mangel på mat, vann og medisiner. Røde Kors er klare til å hjelpe!
Libanons befolkning har økt med nesten 30 prosent de siste fire årene. 1,5 millioner flyktninger fra Syria har skapt et stort press på helse, utdanning og jobber.
Konflikten mellom Israel og Palestina er den eldste i Midtøsten. Gjenoppbyggingen av Gaza går sakte, og fortsatt er de humanitære behovene store.
Etter over 9 år med krig er nøden og behovet for hjelp i Syria omfattende flere steder i landet. Folk mangler mat, vann og medisinsk hjelp. Støtt arbeidet og hjelp den hardt rammede befolkningen.
400 000 barn i Jemen er akutt underernært og hvert 10. minutt dør et barn. Hver dag kjemper barn for å overleve i en av verdens verste konflikter. Gi dem mat og medisiner nå!

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler