En gjeng med ungdommer holder selfiestenger opp i været og poserer i strålende solskinn, på vei opp til Galdhøpiggen med snødekte fjell i bakgrunnen

Rekordmange innvandrere og flyktninger til Galdhøpiggen

Over 1400 mennesker fra hele verden skal denne helgen på tur i Jotunheimen sammen med Røde Kors-frivillige.

Arrangementet Til Topps er Norges største integreringstiltak hvor flyktninger og innvandrere går sammen med frivillige fra Røde Kors til toppen av Galdhøpiggen.

Til topps blir i år arrangert for 10. gang.

Rekordstor interesse

– Aldri har interessen for Til Topps, Norges sprekeste integreringstiltak, vært større, forteller president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv.

Denne helgen er det rekordstor påmelding på arrangementet med over 1400 deltakere som skal være med på Galdhøpiggen, eller gå andre turer i nærområdet.

– Vi ser at friluftslivet brukes mer og mer av innvandrere som en arena for å bygge nettverk, skape langvarige vennskap, trene på å snakke norsk og lære sine nye lokalmiljø å kjenne, sier Mollekleiv.

10 år Til Topps

Etter denne helgen vil over 11 000 mennesker fra rundt 70 ulike land ha deltatt på Til Topps siden starten i 2007.

- Bakgrunnen for at vi tok dette initiativet for 10 år siden var at vi ønsket integrering i praksis. Vi ville få flere til å delta på Norges mest kjente aktivitet: Å gå på tur! Kort eller lang. Det har vi klart, sier Mollekleiv.

Friluftsliv som integrering

I forkant av helgens arrangement har Røde Kors og Turistforeningen arrangert turer forskjellige steder i Norge for innvandrere og norske frivillige, som en oppkjøring til helgens tur.

– Målet med Til Topps er å bidra til bedre integrering og folkehelse gjennom felles turopplevelser, og vi gleder oss masse til denne helgen, avslutter Mollekleiv.

Les mer om Til Topps

Til Topps samarbeidspartnere:

Røde Kors arrangerer Til Topps i samarbeid med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Den norske turistforeningen (DNT) og Kommunesektorens organisasjon (KS). Miljødirektoratet, Asko og Tine bidrar til prosjektet.

Mediehenvendelser: +47 948 72 999 E-post: pressevakt@redcross.no