Slik arbeider Røde Kors med førstehjelp

Røde Kors tilbyr førstehjelpskurs for alle, fra privatpersoner og bedrifter til offentlige etater og barnehagebarn. Vi selger også livreddende utstyr til private og bedrifter.

Førstehjelpskurs for bedrifter kan bestilles i vår nettbutikk, men også flere av lokalforeningene våre tilbyr førstehjelpskurs. Alle ansatte og frivillige i Røde Kors får jevnlig kurs i førstehjelp.

Salg av livreddende utstyr

Røde Kors selger livreddende utstyr og førstehjelpskurs til bedriftsmarkedet gjennom selskapet Røde Kors Førstehjelp AS.

- Røde Kors Førstehjelp har en nettbutikk som først og fremst retter seg mot bedrifter og offentlige etater. Det er viktig at store arbeidsplasser har livreddende utstyr som hjertestarter tilgjengelig, men dette er bare en liten del av det større arbeidet Røde Kors gjør med førstehjelp, sier kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors Øistein Mjærum.

oistein-1600x
Øistein Mjærum er kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors. Foto: Røde Kors

VG publiserte denne uken en sak med tittel «Røde Kors solgte livreddende utstyr med skyhøye renter». VG sikter her til Klarnas nettbetalingsløsning, som har gjort det mulig for kunder å handle med nedbetaling. Klarna er en svensk bank og kredittilbyder, og deres løsninger brukes i de fleste store nettbutikker i Norge. Denne ordningen er nå avviklet.

Av alle kundene i nettbutikken var det kun 0,7 prosent som valgte å benytte seg av nedbetaling.

- At nærmest ingen brukte nedbetaling er fullt forståelig når den effektive renten er så høy på enkelte produkter. Derfor er betalingsalternativet nå også avviklet. Røde Kors Førstehjelp ønsker ikke å være forbundet med kredittkjøp med så høy rente, og når hverken vi eller kundene våre ønsker dette, var det en enkel avgjørelse å slutte med tilbudet om nedbetaling, sier Fredrik Aasebø i Røde Kors Førstehjelp til VG.

Førstehjelp for store og små

Røde Kors har lokalforeninger over hele landet med instruktører som holder kurs i livreddende førstehjelp. Vi ber alle som ønsker førstehjelpskurs om å ta kontakt med sin lokalforening.

Våre instruktører har lang erfaring og bakgrunn fra blant annet Røde Kors Hjelpekorps, som sykepleiere eller som ambulansepersonell.

Finn din lokalforening

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


Røde Kors har de siste årene hatt suksess med førstehjelpsprogrammet for barnehagebarn - kalt Henry. Alle barnehager som tar kontakt med sin lokale Røde Kors-forening kan få tilsendt undervisningsopplegget, som er gratis.