ghouta-toppbilde-1600x

Nødhjelp til sivile på vei inn i Øst-Ghouta

Mandag formiddag er en konvoi med nødhjelp på vei inn i Øst-Ghouta utenfor Damaskus i Syria. Dette er den første større nødhjelpskonvoien til den hardt rammede sivilbefolkningen siden november 2017.

Konvoi med nødhjelp

- Det er 46 lastebiler med nødhjelp som nå er på vei til Øst-Ghouta nå. Dette er utstyr det er desperat behov for etter de intense luftangrepene og kampene som har pågått nærmest kontinuerlig de siste ukene, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

Denne konvoien med nødhjelp er en felles aksjon mellom Syrisk Røde Halvmåne, Den internasjonale Røde Kors-Komiteen (ICRC) og FN.

For et par uker siden kom en mindre konvoi fra Syrisk Røde Halvmåne inn i området med nødhjelp, før de intense kampene startet opp. I romjulen fikk Røde Kors også evakuert sterkt sårede fra området til sykehusbehandling i Damaskus.

- Behovene i Øst-Ghouta er prekære etter de intense kampene. Spesielt er vi bekymret for tilgangen til helsehjelp. Vi får rapporter om at folk dør av skader fordi de ikke får tilgang til helsehjelp. Dette må ta slutt, sier Apeland.

Les mer om vårt arbeid i Syria

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99