Syria: Røde Kors trapper opp hjelpen

Syrisk Røde Halvmåne har i dag hjulpet tusenvis av flyktninger fra krigsherjede Øst-Ghouta. Røde Kors i Norge trapper nå opp støtten til søsterorganisasjonen.

Røde Kors i Norge øker støtten med én million kroner etter at Syrisk Røde Halvmåne i kveld ba søsterforeninger i Røde Kors, alle andre humanitære organisasjoner og FN om mer støtte for umiddelbart å kunne hjelpe flere. 

- Situasjonen i Øst-Ghouta er desperat og vi må stå sammen om å øke hjelpen, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

20.000 antatt å ha flyktet

Syrisk Røde Halvmåne har hjulpet mange av de omlag 20.000 som man antar har klart å komme seg ut av krigssonen i løpet av dagen. De har fått førstehjelp og helsehjelp gjennom mobile klinikker og mat, vann og beskyttelse.

Apeland forteller at Norges Røde Kors sin representant i Syria rapporter at flukten av sivile fra Øst-Ghouta øker time for time.

- De som kommer ut er i svært dårlig forfatning og har store behov for hjelp. Kvinner, barn og eldre er de som er mest berørt av situasjonen, og barna har ikke hatt nok å spise, sier han.

Frivillige fra Røde Halvmåne har også bidratt slik at de som har kommet seg ut av det beleirede området har fått ly og psykososial førstehjelp for å hjelpe de som har vært rammet av de kraftige krigshandlingene.

Nødhjelpskonvoi leverte nødhjelp

Tidligere på dagen fikk Røde Kors sammen med FN fraktet 340 tonn med mat til 26.000 personer.

President i Den internasjonale Røde Kors-komiteen, Peter Maurer, besøkte Øst-Ghouta tidligere i dag og var sjokkert over hva han var vitne til.

- Dette er et av de klareste bildene på total ødeleggelse jeg har sett i min tid som president i Røde Kors.

Les mer om vårt arbeid i Syria

 

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 948 72 999