Roligste påske på fem år

– Vi er veldig glade for at ikke flere har hatt behov for hjelp, sier Marit Haldorsen i landsråd for Røde Kors Hjelpekorps.

Med tre dager igjen av påsken har Røde Kors registrert langt under halvparten så mange oppdrag som i 2018. Ikke siden 2014 har færre hatt behov for hjelp i påskefjellet.

Etter syv dager med beredskap i påskefjellet, kan Røde Kors konstatere at det har vært få skader og hente- og redningsoppdrag sammenlignet med en «normal» påske.

Langfredag ettermiddag er det rapportert inn 10 oppdrag fra Røde Kors sine 150 vaktstasjoner. I fjor var tallet for samme dag 69.

– Vi er veldig glade for at ikke flere har hatt behov for assistanse denne påsken. Det er mange folk i fjellene og da er det er godt at de aller fleste nyter påsken uten skader eller andre problemer, sier landsrådsmedlem i Røde Kors Hjelpekorps, Marit Haldorsen.

Til nå i påsken har Røde Kors gjennomført 142 oppdrag av ulike typer, mot 312 i 2018. For å finne lavere tall på oppdrag og skader må vi tilbake til 2014. Da ble det de første syv dagene gjennomført 121 oppdrag.

– Påsken i 2014 var som i år sen, og dette påvirker nok skade- og oppdragstallene. I tillegg tror vi det fine været og mindre snø fører til at folk holder seg mer i ro og ikke legger ut på like mange lange og krevende turer i fjellet, sier Haldorsen.

Røde Kors minner likevel om at skader i fjellet kan oppstå uavhengig av vær og føre. Bruddskader, forstuinger og sårskader er de vanligste skadene som behandles i påskefjellet, og med solen følger også faren for forbrenning.

– Hvis alle følger fjellvettreglene, sjekker vær- og skredvarsler jevnlig og i tillegg husker på solkrem, ekstra mat og drikke i sekken, håper vi den gode trenden med færre oppdrag fortsetter de siste tre dagene av påsken, sier Haldorsen.

Ressurssider:

VIDEO: Dette må du pakke i topptursekken

VIDEO: Slik bruker du kart og kompass

TEKST og VIDEO: Seks tips for å avsløre snøskredfare

For mer informasjon ring Røde Kors pressevakt på tlf 94 87 29 99.