Pakking av påskegaver til barn Vis bildetekst
Mange barn fra hele Vestfold hadde gledet seg til å dra på påskeferie med Ferie for alle på Havna i påskeferien. Nå ønsker de frivillige i Ferie for alle å gi en hyggelig overraskelse til de barna som hadde gledet seg til denne ferien. Foto: Vestfold Røde Kors

Røde Kors deler ut over 4.000 aktivitetspakker til barn i påsken

Lokallag over hele landet deler denne uken ut til sammen 4.000 aktivitetspakker til barn og unge som skulle vært med på Røde Kors-aktiviteter denne påsken.

– Siden vi ikke kan være sammen i år, får våre deltakere en hyggelig overraskelse med blant annet aktivitetshefter, påskegodt, spill og mer. I år utgår dessverre de fleste av Røde Kors’ påskeaktiviteter for barn og familier i lavinntekt. Derfor er Røde Kors glad for at vi kan tilby deltakerne et lite plaster på såret, sier Elisabeth Dahl Hansen, seniorrådgiver i Røde Kors.  

Røde Kors hadde i år planlagt blant annet 11 påskeferieopphold rundt om i landet for barn og deres familier.  

Når ut til familier over hele landet

Aktivitetspakkene deles ut til deltakere i ulike Røde Kors-aktiviteter som Barnas Røde Kors, Ferie for alle, MARTE nettvekssenter med mer. Utdelingen av aktivitetspakkene skjer i tett samarbeid med Røde Kors’ gode næringslivspartnere.  

– Takket være en skikkelig dugnad med produksjon og pakking av IKEA-ansatte over hele landet, og distribusjon av Posten og Bring, når vi ut til familier i hele Norge, sier Dahl Hansen.  

gavepakke troms
Over 4.000 barn og unge får aktivitetspakker fra Røde Kors denne uken. Foto: Troms Røde Kors

– Vil skape gode ferieopplevelser for alle

IKEA har bidratt med ulikt innhold i pakkene, blant annet aktivitetshefter, tusjer, fargestifter, påskegodt og kosedyr.  

5.000 ferieopphold i året

Over 106.000 barn under 18 år i Norge bor i husholdninger med vedvarende lavinntekt, ifølge SSB. Det utgjør 10,7 prosent av alle barn under 18 år i Norge, og andelen øker år etter år. Utviklingen bekymrer Røde kors, som ser denne utviklingen på nært hold gjennom tusenvis av møter med barn og unge gjennom forskjellige aktiviteter.   

Røde Kors har mange aktiviteter som er direkte og indirekte rettet mot barn og familier med lite penger. Den største aktiviteten for denne gruppen er «Ferie for alle», hvor frivillige sørger for at over 5.000 barn og foreldre som ellers ikke ville hatt råd til å reise på ferie i år, får ferieopphold landet rundt. 

Les mer om Ferie for alle!