Programledere Senkvelds Juledugnad Vis bildetekst
– Jeg tenker at alle må gjøre det de kan for å bidra til en bedre verden, sier Helene Olafsen, som ledet Senkvelds Juledugnad sammen med Stian Blipp. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2

Tusen takk til alle nye Røde Kors-faddere etter Senkvelds Juledugnad på TV 2

Under mottoet «Sammen for barn i krig og konflikt» har mange TV-seere engasjert seg for å bidra til helsehjelp til barn som lever under vanskelige forhold.

– På vegne av barn som lever i ekstremt vanskelige situasjoner mange steder i verden, vil vi rette en stor takk til alle nye Røde Kors-faddere, programlederne og alle artister og bidragsytere til sendingen. Vi takker også TV 2 som valgte å legge opp til en viktig TV-sending siste lørdagen før jul, sier president i Røde Kors, Thor Inge Sveinsvoll.

Fokus på viktig sak – barn i krig og konflikt

Gjennom hele sendingen har artister og andre kjente ansikter bidratt til å skape god julestemning, og samtidig sette fokus på en viktig sak. Hvert sjette barn i verden lever i land med krig eller konflikt. Med hjelp fra Røde Kors-faddere og andre som bidrar, jobber Røde Kors for å nå fram med helsehjelp og livsviktig nødhjelp til de som trenger det aller mest. Resultatet ble 3.000 nye Røde Kors-faddere.

Gutt med baby på fanget
Rahi (10) har mistet foreldrene sine og savner dem veldig. Han er et av barna du ble kjent med i Senkvelds Juledugnad. Rahi bor i en flyktningleir i Bangladesh, der Røde Kors gir helsehjelp. Foto: Mohammad Rakibul Hasan/Røde Kors

– Det er veldig fint at det er mulig å lage god underholdning på TV samtidig som vi får fram et viktig budskap som engasjerer folk til å være med på dugnaden. Vi er veldig takknemlige for at nordmenn er opptatt av å hjelpe andre mennesker. Dette året har vært spesielt for oss alle sammen. Mange har møtt utfordringer som vi ikke hadde forventet. Vi har opplevd det i Norge nå, og kanskje forstår vi enda mer av hvordan folk helt plutselig kan rammes av kriser, sier Sveinsvoll.

TV 2: – Røde Kors gjør en viktig jobb

Programdirektør i TV 2 Kathrine Haldorsen håper Senkvelds Juledugnad har bidratt til en meningsfull lørdagskveld.

– TV 2 er takknemlige for samarbeidet med Røde Kors i forbindelse med Senkvelds Juledugnad. Røde Kors gjør en viktig jobb på mange områder og vi håper at sendingen har bidratt til mange nye faddere. I tillegg håper vi at vi bidro til en meningsfull og morsom lørdagskveld for alle der hjemme, sier Haldorsen.

Se reprisen på søndag og bli fadder

For deg som ikke fikk sett sendingen eller rakk å ringe inn, er det fortsatt muligheter. Allerede søndag 20. desember kl. 13.25 sendes reprisen på TV 2, og da vil linjene være åpne: Ring 03004 for å bli fadder.