6 vinner fra NM i hjelpekorps i Vest-Agder Vis bildetekst
Vinnerlaget fra Vest-Adger Røde Kors hjelpekorps. Fra venstre: Magnar Hauge, Kjetil Sandtveit Espelid, Mats Flaten, June Marie Raunholm, Martin Hauge (lagleder) og Connie Breivik.

NM for Hjelpekorps

Årets NM for Hjelpekorps ble gjennomført 6.-8. september i Kristiansand.

Ti lag startet helgen med orienteringsløp i et noe vått og småkupert terreng utenfor sentrum, og fortsatte neste dag med ringløype i Baneheia. Et flott turområde og solskinn det meste av dagen ga en flott ramme for arrangementet hvor lagene var igjennom 12 poster, hvorav 10 tellende.

Frivillige fra hjelpekorpset hjelper skadet mann på bakken
Fra NM i Hjelpekorps 2019. Foto: Røde Kors/ Sven Bruun

Her måtte lagene gjennom alt fra søk i skogen, ATV-ulykke på skogsbilvei, til sanitetsvakt med stadig nye pasienter. Etter en lang dag var det tid for NM-fest og spenningen var stor foran kveldens premieutdeling. Hjemmelaget fra Kristiansand og Vest-Agder vant og fikk utdelt ny vandrepokal. På de neste plassene kom Akershus, Hordaland, Oslo og Oppland.

Oppland 2020

Neste år blir det konkurransen arrangert i Oppland, betraktelig høyere over havet enn årets løype. Landsrådsleder Kjersti Løvik benyttet anledningen til å takke årets arrangør, og signaliserte at det er naturlig at NM utvikler seg for å ikke dø ut. Det kan bli både endringer og pilotering under neste års arrangement for at arrangementet skal vokse seg større og sterkere. Årets livesending fra ringløypa var et godt eksempel på utvikling av arrangementet.

3 hjelpekorps-frivillige hjelper skadet kvinne ved tjern
Fra NM i Hjelpekorps 2019. Foto: Røde Kors/ Sven Bruun