Hektisk halvår for Røde Kors

Røde Kors har giret opp og giret om innsatsen det siste halvåret for å støtte myndighetene og avhjelpe humanitære behov. Innsatsen imponerer politikerne.

Det har vært pandemiinnsats i alle landets fylker og Røde Kors har bistått kommuner der hvor smittetrykket har vært stort. Bidraget fra hver enkelt frivillig er avgjørende for menneskene vi hjelper. I sum er innsatsen til hele Røde Kors i Norge en viktig kraft i den norske pandemiberedskapen.

Skryt fra stortinget

En overordnet oppsummeringen av Røde Kors’ innsats ble denne uka sendt til alle landets stortingspolitikere. Flere utrykte at de var imponert over bidraget fra frivilligheten og hadde lyst til å besøke Røde Kors for å lære mer.

De friville har lagt ned tusenvis av timer for å hjelpe under pandemien. De har vært en viktig alliert i krisen vi har stått i.

Espen Rostrup Nakstad, assisterende helsedirektør

Innsatsen i tall

  • Over 70 % (285) av lokalforeningene har vært i dialog med kommunen for å tilby bistand i responsen mot koronapandemien.
  • 12.000 barn har fått gode sommeropplevelser gjennom aktivitet og ferieopphold.
  • 251 lokalforeninger har hatt aktiviteter rettet mot eldre i perioden.
  • Koronavettreglene har blitt oversatt til 25 språk og tilpasset barn

Last ned og oppsummeringen av Røde Kors’ pandemiinnsats her.

Tall og historier

Samtidig med pandemihåndteringen har organisasjonen vært god på å rapportere på aktivitet og å dele historier om frivilliges innsats. Dette utgangspunktet har gjort at vi har kunnet lage en overordnet oppsummering av pandemiinnsatsen som viser mye av bredden i responsen til Røde Kors.

Noen hilsener fra stortingspolitikerne:

Dere gjør en viktig og god jobb- takk for innsatsen! Jeg var ordfører i Stokke kommune under fylktningkrisen i 2015. Vi fikk 800 – 1000 flyktninger til en liten kommune, og var avhengige av bistanden fra det lokale Røde Kors – noe vi er takknemlige for. – Erlend Larsen (H)

Jeg vil samtidig berømme dere for innsatsen dere har gjort i en svært vanskelig tid – tusen takk for deres engasjement og til enhver tid god innsats! – Hadia Tajik (Ap)

Ser av det vedlagte at Røde Kors har gitt et vesentlig bidrag til kampen mot korona. Det står respekt av alle de frivillige som har deltatt. – Christian Tybring Gjedde (Frp)

Takk for det. - Siv Jensen (Frp)
Veldig interessant. – Une Bastholm (Mdg)
Tusen takk for rapport - og det dere gjør. – Trine Skei Grande (V)

Takk for nyttig oversikt. Dere gjør åpenbart en viktig innsats, både under pandemien og ellers. - Sigbjørn Gjelsvik (Sp)

Takk for informasjonen, og for jobben dere har gjort ikke minst. - Freddy André Øvstegård (SV)

Halvårsrapport

Røde Kors har giret opp og giret om innsatsen det siste halvåret for å støtte myndighetene og avhjelpe humanitære behov.

Frivillige har bidratt i pandemiinnsats i alle landets fylker og Røde Kors har bistått kommuner der hvor smittetrykket har vært stort.

Det siste halvåret har innsatsen blitt rettet ekstra mot barn og unge og eldre i utsatte livssituasjoner som har blitt rammet hardt av smittevernstiltakene.

Last ned og oppsummeringen av Røde Kors’ pandemiinnsats her.