RC Lillesand front

RC Lillesand

April 2017 fikk Lillesand Røde Kors levert sin helt nye redningsskøyte fra produsenten på Aukra på utsiden av Molde.

RC-Lillesand

RCL er en moderne og fleksibel redningsbåt. Den er spesial konstruert for forhold vi har her langs kysten, og for de behov Røde Kors har. RCL er et multirole-fartøy som er konstruert for søks-, rednings-, slepe-, ambulanse-, og brannoppdrag. 

TEKNISKE DATA
Total lengde: 12,20 meter
Lengde skrog: 10,95 meter
Bredde ekstren: 4,00 meter
Breddeskrog: 3,40 meter
Dypgående: 0,8 meter
Maks hastighet med 3 personer: 35-38 knop
Twin innenbordsmotorer - Volvopenta 435hk
Rolls Royce vannjet

KONSTRUKSJON
Skroget er laget av marine aluminium, og har en solid fender laget av skum og spraybelagt polyuretanmateriale. Styrhuset er en komposittkonstruksjon, og støpeformet til styrehuset og komposittdetaljene. Båtene er utstyrt med komponenter av høy kvalitet. Alt arbeidet gjøres innomhus, og er er ISO 9001: 2015-sertifiserte.

 Den er utstyrt med bårer, hjertestarter, førstehjelpsmateriell, sleperedskap, brannpumper, lensepumper, varmesøkende kamera, radar og mange andre hjelpemidler. 

Har du lyst til å bli frivillig på RCL?

RCL har alltid behov for nye frivillige. For å bli frivillig mannskap vil du ha behov for opplæring. I dag følger RCL-crewet opplæringsstigen til hjelpekorpset for grunnopplæringen. Når denne er gjennomført følger et eget opplæringsprogram for RCL. Hvis du har annen relevant opplæring fra før kan denne kompetansevurderes. 

TRYKK HER FOR Å MELDE DIN INTERESSE

Korpsleder: Trond Cecil Solheim
E-post: korpsleder@lillesandrk.no
Tlf: 97 63 73 26