Eilev Nysveen

Enorm innsats fra hjelpekorpsene i Hordaland

Det går mot går mot rekordår for hjelpekorpsene i Hordaland i antall aksjoner innen søk, redning og syketransport. I løpet av september vil vi sannsynligvis tangere rekorden vi satt i fjor.

Operativ leder i Hordaland Røde Kors Hjelpekorps, Eilev Nysveen, blir uvanlig myk i stemmen når han får spørsmål om innsatsen som har blitt utført av hjelpekorps fra hele fylket de siste månedene og ukene.

Det gjelder aksjonene i Hardanger, og de to siste aksjonene på Brekkhus og i Ulvik.

- Det er helt eksepsjonelt gode holdninger i hjelpekorpsene i hele Hordaland. Når de skal ut på aksjon opplever mange å få enorme logistikkutfordringer i forhold til familie, barn, jobb og fritid - og andre viktige ting de egentlig heller burde gjort fremfor å løpe ut og lete etter folk, sier han og blir stille før han fortsetter. 

- Det er helt utrolig hva enkeltpersoner og hele korps legger ned i aktiviteter, innsats og velvilje. Jeg er grenseløst stolt av folkene våre, og ønsker derfor å rose hemningsløst hver og en som er med på det viktige arbeidet vi gjør. 

Viktige støttefunksjoner

Nysveen retter også en spesiell takk til de som har hjulpet til i bakgrunnen under leteaksjonene.

- Det må nevnes at vi har veldig god støtte fra andre frivillige som bistår til at de som er ute i søk får litt mat og omsorg. Beredskapsvaktene til Voss gjorde en så god jobb på Brekkhus at det går gjetord i hele Hordaland om gode vafler, vennlige smil og oppmuntrende ord, sier Nysveen.

Økt synlighet gir flere medlemmer

Det rapporteres nå at synligheten Røde Kors har fått i mediene i forbindelse med alle aksjonene, også fører til pågang fra folk som ønsker å bli frivillig i Hjelpekorpset.

- Det at vi gjør en solid innsats, og at vi har et positivt forhold til journalister og deler bilder og historier i sosiale medier, gir oss et styrket omdømme og et godt grunnlag for rekruttering av nye medlemmer. Hver og en som har vært ute og trakket i teig, er bidragsyter til dette, påpeker Nysveen.