
Flyktninger og innvandrere i Oslo
I Oslo Røde Kors driver vi langsiktig og forebyggende integreringsarbeid som gir migranter nye nettverk og økt kunnskap om samfunn, kultur og språk.
Våre tilbud:
Flyktningguide
Flyktningguiden er et tilbud som bidrar til at en som er ny i Norge får støtte og hjelp til å tilpasse seg en ny hverdag og mulighet til å praktisere norsk.
Flyktning og guide gjør aktiviteter som f.eks. å gå på kafé, kino, fotballkamp, eller bare prate og være sammen. Møtene skjer to ganger i måneden i minst ett år.
Flyktningguiden er en en-til-en aktivitet og parene er satt sammen på bakgrunn av felles interesser, yrkesbakgrunn, alder, familiesituasjon, bosted og kjønn.
Flyktningguide er for deg som fyller ett eller flere av disse kriteriene:
- Nylig bosatt flyktning i Oslo
- Er motivert for å ha en flyktningguide
Søk om å få flykningguide ved å fylle ut dette skjemaet og sende det til oss på epost, per brev eller komme innom med det.
Her finner du samtykkeskjema, som også fylles ut og leveres sammen med søknadsskjemaet. Her finner du personvernerklæring.
Les vår informasjonsbrosjyre (på 22 språk).
Read our information leaflet (in 22 different languages),
Kontakt oss:
Telefon: 468 07 528
Epost: flyktningguide.oslo@redcross.no
Norsktrening
Norsktrening er ikke et norskkurs, men et lavterskel-tilbud for innvandrere som ønsker å bli bedre i muntlig norsk.
Norsktrening har dessverre ikke åpent grunnet smittesituasjonen i Oslo.
Tid: Kommer når vi åpner igjen
Kontakt oss:
Telefon: 911 98 339
Epost: norsktrening.oslo@redcross.no
Hva er Norsktrening?
Norsktrening er et tilbud til alle som vil øve seg i muntlig norsk. Deltagere blir delt inn i grupper etter hvor mye norsk de kan, slik at man får snakket norsk med andre på sitt nivå. Hver gruppe ledes av en frivillig norsktrener.
Hvem kan komme?
Tilbudet er åpent for alle over 18 år. Du kan komme uansett hvor mye eller lite norsk du kan fra før. Det er ikke påmelding til Norsktrening, men siden tilbudet er populært anbefaler vi alle å være ute i god tid.
Digital norsktrening
Hva er Digital norsktrening?
Digital norsktrening er et tilbud for alle som vil øve seg i muntlig norsk via internett. Norsktreningen foregår på den digitale plattformen Zoom. Deltakere blir delt inn i små grupper etter hvor mye norsk de kan, slik at de får snakket norsk med andre på sitt nivå. Hver gruppe blir ledet av en frivillig norsktrener.
Hvem kan komme?
Tilbudet er åpent for alle over 18. For å delta trenger man en pc, et nettbrett eller en smarttelefon med mikrofon og kamera, og du må være koblet til internett. Du må melde deg på i forkant for å delta.
Meld deg på Digital norsktrening her.
Tidspunkt:
Mandager kl. 17.00-18.00
Tirsdager kl. 12.00-13.00 og 17.00-18.00
Lørdager kl. 12.00-13.00
Akuttovernatting for bostedsløse tilreisende
Akuttovernattingen for bostedsløse tilreisende er et lavterskeltilbud som tilbyr sengeplasser på Majorstua i Oslo.
Kontakt oss:
Epost: akuttovernatting.oslo@redcross.no
Vakttelefon: 948 58 674 (betjent mellom kl 21.00-08.00)
Helsesenteret for papirløse
Oslo Røde Kors og Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo driver Helsesenteret for papirløse migranter. All helsehjelp er gratis.
Åpningstider:
– Tirsdag 16:00 - 18:00
– Torsdag 11:00 – 15:00
Telefon: 48 89 05 60
Røde Kors Vennefamilie
Røde Kors Vennefamilie er et tilbud for barn og ungdom som har flyktningebakgrunn, er mellom 15 og 23 år og som lever i Oslo uten nær familie.
I aktiviteten kobler vi ungdommene med trygge voksenpersoner. Røde Kors Vennefamilie kan være enkeltmennesker eller familier.
Ønsker du eller noen du kjenner en vennefamilie? Last ned og fyll ut dette søknadsskjemaet, og send det eller ta det med til oss.
Kontakt oss:
Epost: vennefamilie.oslo@redcross.no
Frivillig i Røde Kors Vennefamilie
Hva gjør en frivillig?
Ungdommen og vennefamilien møtes en gang i uka, og de to partene bestemmer selv hva de vil gjøre. Vanlige aktiviteter kan være å gå på oppdagelsesferd i nabolaget, å gjøre skolearbeid sammen eller å inkludere ungdommen i vanlige familieaktiviterer som å gå søndagstur i skogen, dugnad i hagen eller en fredag på sofaen med taco og gullrekka
Hva kreves for å bli frivillig?
- Alder: Over 25 år
- Tid: Du må ha tid og lyst til å treffe din ungdom minst en gang i uken
- Politiattest