Frivillige og deltakere i turgruppa på tur Vis bildetekst
Oslo Røde Kors sin turgruppe møtes annenhver søndag klare for å utforske nye deler av Oslo. Foto: Victoria Rognlien

Bli med på søndagstur!

Annenhver søndag besøker turgruppa til Oslo Røde Kors nye steder i Oslo. Her kan alle med flyktningbakgrunn møtes for å gå tur sammen, bli kjent med hverandre og byen Oslo.

Tekst: Delniya Hasannia

Turgruppa til Oslo Røde Kors er en aktivitet for flyktninger som vil bli bedre kjent med Oslo og byens kultur. Hver tur går til et nytt sted i osloområdet. Aktiviteten er åpen for alle uavhengig av kjønn, alder og forkunnskaper. 

Læring uten lærebok

Å lære et nytt språk krever mye trening. Og det finnes mange måter å lære på.

- Det er ikke alltid vi lærer norsk med en bok. Vi går tur og vi snakker med de frivillige. De forteller og lærer oss nye ting, forteller en av deltakerne.

- Vi lærer om norsk kultur, natur og historie. Vi går turer og blir kjent med nye steder i Oslo, forteller en av de andre turgåerne i gruppa.  

Har det hyggelig og skaper nye nettverk

- Jeg kom til Oslo i 2018 og har siden vært frivillig. Mitt mål er å gjøre en forskjell og bidra i samfunnet. Turgruppa er et fint tilbud for alle som ønsker å bli kjent med Oslo, knytte nye kontakter, forteller David, som er gruppeleder.

Turgruppa møtes på faste plasser i byen, reiser kollektivt og benytter seg av Whats App for å dele informasjon med deltakerne. Tidligere har de blant annet besøkt Frognerparken, Teknisk museum, Bygdøy, Kolsås og vært på tur i oslomarka.

- Jeg ble frivillig med et mål om å bli kjent med andre mennesker, hjelpe andre med å lære språk og bli bedre kjent med norsk kultur, forteller frivillig Juned Qureshi.

Les mer om turgruppa her.