Markering av 8. mai med mye folk Vis bildetekst
Mange var til stede under markeringen i Råde 8. mai. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

Presidenten markerte 8. mai sammen med de frivillige i Råde

Den årlige 8. mai-markeringen i og utenfor Råde Kirke har blitt en god tradisjon.

Det som startet med Råde Menighet og Råde Røde Kors 8. mai 1973 har nå blitt et årlig arrangement med flere involverte. De tok iniativet til dette for 50 år siden.

Årets arrangement var det Råde Forsvarsforening, Råde Musikkorps, Råde Menighet, Råde Rotary, NVIO og Råde Røde Kors som sto for.

Programmet startet med at to helikoptre fra 339 skvadronen ved Rygge Flystasjon fløy lavt over området. Råde Musikkorps og Rygge Musikkorps spilte både ved minnestunden og i kriken etterpå. Der var det også andakt av Magnus Grøvle Vesteraas og sang og musikk av Vestbygda Blanda Kor.

President i Norges Røde Kors, Thor Inge Sveinsvoll, holdt appell i kirken.

– Jeg synes det er fint å se at så mange er med og markerer en så viktig dag. Det er en viktig dag for Norge og for Røde Kors. Også er det viktig å tenke på alt det frivillige arbeidet som blir lagt ned, ikke bare i dag, men hver dag gjennom hele året. Av både frivillige i Norge og i hele verden. Jeg er veldig stolt av å være en del av en stor humanitær familie som har det viktigste målet å gjøre hverdagen bedre for andre, sa Sveinsvoll i etterkant.

To blide karer på bilde
President i Røde Kors, Thor Inge Sveinsvoll og lokalforeningleder Anders Lervold i Råde Røde Kors. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)
Frivillige og presidenten
Her poserer president Thor Inge Sveinsvoll sammen med Gerd Lervold, Anne Berit Tepstad, Lisbeth Grimstad, Lilla Juhasz, Irma Arlauskiene og Tove Lie fra Råde Røde Kors. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)