Fellesverket åpnet i Haugeund i 2021 Vis bildetekst
Åpningen av Fellesverket i Haugesund. Fra venstre, distriktsleder Jørn André Kaarstad Idsal, president Thor Inge Sveinsvoll, leder i Haugesund Røde Kors, Paul Eggen, William Rong Koppand, Vilde Berthelsen og prosjektleder Elise Iren Baustad.

Fellesverket i Haugesund har åpnet

Ungdomshuset Fellesverket er åpnet i Haugesund og er allerede blitt tatt i bruk av flere ungdommer.

Første i sitt slag i Rogaland

En helt ny møteplass for ungdommer ble åpnet en tirsdag ettermiddag i august, og med flere frivillige til stede. Haugesund Røde Kors drifter Fellesverket. 

Fellesverket har en egen arbeidsgruppe og ekspertgruppe med ungdommer som bestemmer hvilke aktiviteter Fellesverket skal inneholde for at ungdommer skal ha et godt tilbud. Aktivitetene i huset startet før sommeren, der ungdomshuset sentralt i Haraldsgata allerede er blitt godt besøkt.

I tillegg til ulike aktiviteter blir dette et sted for å spise middag og hente niste enkelte dager i uken. Her skal det også være arbeidstrening og leksehjelp. Både ordfører, president i Norges Røde Kors og distriktsleder i Rogaland Røde Kors var blant dem som delte fine ord om et nytt viktig tilbud.

- Jeg gleder meg til å se hvordan dette blir. Dette skal være et sted å være sammen, utforske nye ting. Vi som er eldre kan skjønnmale litt det å være ung. Men det er stress og press fra mange steder, og pandemien har gjort det vanskeligere for mange. Vår erfaring er at Fellesverket er et godt og viktig tilbud i en tid der fritidsklubbene blir færre, sa Thor Inge Sveinsvoll, president i Norges Røde Kors.

De som var til stede fikk de sett mer på de fine lokalene, og smake både niste og kake. Hurra for nok et Fellesverk! Neste år skal Fellesverket også åpne i Stavanger. Per dags dato er det 18 Fellesverk i Norge.

Alle Fellesverk finner du her!