En dame står foran en rekke med klær og peker på en t-skjorte Vis bildetekst
Aleksandra Ristovski fra Skopje Røde Kors fant helt tilfeldig en t-skjorte fra sin aktivitet i Skopje på bruktbutikken i Notodden.

Besøk fra Skopje Røde Kors

To ansatte fra Skopje Røde Kors fikk besøkt flere lokalforeninger da de besøkte Telemark Røde Kors i forbindelse med samarbeidsprogram mellom de to foreningene.

Siden 2018 har Telemark Røde Kors hatt et distriktsamarbeid med Nord-Makedonia Røde Kors. Marlena Sljivo og Ellen Haagenrud Grønlid har jobbet med Twinning-programmet fra distriktskontorets side de siste årene.

Fra 10. til 13. desember var Aleksandra Ristovski og Aleksandra Valkanovska på besøk fra Skopje Røde Kors. 

En dame står mellom reoler med klær.
Aleksandra Valkanovska tok masse inspirasjon fra bruktbutikken på Notodden sist de var her. Hun syns det er gøy å være tilbake.

På programmet sto blant annet besøk i Kragerø Røde Kors og de fikk se den fine kystbyen pyntet til jul. De hadde også middag med Jarl Olav Rugtveit fra Distriktsstyret på Norsjøtunet lørdag kveld.

Den internasjonale komiteen hadde også møte med de to beskende og sammen lagde de planer for 2023.

På tirsdag før avreise ble det tid både til besøk til de frivillige i Notodden Røde Kors og en tur innom bruktbutikken i Notodden før besøket avsluttet med et besøk på Fellesverket Fratelli. 

Les mer om det internasjonale arbeidet vårt

En dame står i forgrunnen med Makedonsk røde-kors-hettejakke og en annen dame står i bakgrunn og forteller.
Ena Abdic viser Aleksandra og Aleksandra rundt på Fratelli og forteller om aktivitetene på huset.