En dame og to gutter ler. De sitter rundt et bord og spiller et spill. Vis bildetekst
Spill, moro og nye vennskap, samt leksehjelp, trygge voksne og et gratis måltid er bare noe av det vi tilbyr på Fellesverket.

Slår alle rekorder

Hver dag den siste uka har Fellesverket Henrys hus i Porsgrunn slått rekorder i antall ungdommer som besøker ungdomssenteret. I går var det 99 ungdommer innom i løpet av åpningstida.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag pluss en lørdag i måneden er ungdomssenteret vårt, Fellesverket Henrys hus, åpent for ungdom i Porsgrunn i Storgata 101. Det er tydelig at gratistilbudet, som frivillige i Porsgrunn står for, er populært blant ungdommene i kommunen. Hver dag den siste uka har vi slått rekorder, med 99 ungdommer innom i løpet av åpningstida 24. oktober.

Fellesverket Henrys hus har gjennom fem år hatt stor vekst og utvikling av tilbudene til ungdommer i Porsgrunn. Det siste året har vi også sett en kraftig økning i besøkstallene. Målene våre om over 700 unike deltakere på Fellesverket og 3500 besøk gjennom året ble nådd allerede etter sommeren. Det betyr at 2023 blir et rekordår.

Vil du bli frivillig på Fellesverket?

Siden høstferien har vi slått flere rekorder i løpet av åpningstida og det har vært mellom 40 og 100 ungdommer innom. Alle disse ungdommene får et varmt gratis måltid. Slik det er nå sprenger vi alle budsjetter for å sørge for at ungdom får spise godt. Ved å være gratis og nå ut til alle, treffer vi også de ungdommene som har størst behov, uten å stigmatisere. Fellesverket bidrar til å forebygge utenforskap, gi ungdom et bredt spekter av ulike alternativer og være en trygg mestringsarena og ikke minst sikre et godt kosthold.

Vi merker at tilbudet vårt blir verdsatt økonomisk av stadig flere. Mange familier sliter med å få økonomien til å gå rundt og en toast til 15 kr kan for mange faktisk være det som tipper familieøkonomien. Det å ha et sted der du kan være uten at noe merker at du ikke har råd til å være med, minker stress og øker inkludering.

Følg Henrys hus

Følg Fratelli

Vi hjelper ungdom som sliter på skolen med mat og hjelp med leksene. Vi gir ungdom kompetanse og fører dem et steg nærmere arbeid ved arbeidstrening og sommerjobb, hos oss møtes opp til 100 ungdommer flere ganger i uka for å henge, spise, spille, gjøre kreative aktiviteter og ikke minst, ha et alternativ til å henge på gata. Vi har også så langt i år delt ut over 500 matposer til ungdom som bor på hybel.

Vi vet at Porsgrunn kommune verdsetter innsatsen Porsgrunn Røde Kors og Fellesverket Henrys Hus gjør for ungdommene i Porsgrunn. Vi har likevel aldri mottatt økonomisk støtte fra Porsgrunn kommune til å bidra inn i det viktige arbeidet vi gjør. I disse dager jobber vi mot nytt bystyre for å øke kunnskapen om den viktige innsatsen vi gjør for å bedre ungdommenes oppvekstvillkår i kommunen vår.

- Har gjort meg mer sosial