Dame i Røde Kors-klær med ny el-bil foran Herøya kirke på en solfylt vårdag. Vis bildetekst
Siri Løite med ny bil foran Herøya kirke der Porsgrunn Røde Kors driver kleskafé for flyktningene fra Ukraina.

Får bilavtale for å hjelpe

Frivillige Siri Løite i Porsgrunn Røde Kors har inngått avtale med Autostrada. Slik får hun mulighet til å hjelpe flyktningene fra Ukraina bedre.

Da flyktningene fra Afghanistan kom i fjor høst begynte det lille frivillige engasjementet til Siri Løite å vokse. Hun hadde vært frivillig vaffelsteker og besøksvenn på Frednes omsorgsboliger en gang i uka i tre år, men nå fikk hun plutselig ansvar for klesinnsamlingen til Porsgrunn Røde Kors. Siden da har det ballet på seg. De siste månedene har det toppet seg helt og det er blitt hektiske dager med veldig mye farting.

Dame bretter bruktklær
Siri har vært én av flere frivillige fra Porsgrunn Røde Kors som har stått på i kleskafeen på Røde Kors har etablert i Herøya kirke.

Mye utgifter

- Utgiftene til bil har økt med 1000 kr i måneden pluss bompenger siden begynnelsen av mars på grunn av mitt engasjement med flyktningene. Det har jeg rett og slett ikke råd til, sier Løite.

Det førte til en ringerunde rundt til byens bilforhandlere og Autostrada ville gjerne hjelpe. Nå har Autostrada og Porsgrunn Røde Kors skrevet under på en midlertidig bilavtale som varer i seks måneder der Løite får låne bil i en periode der hun trenger å bidra litt ekstra.

- Det som er viktigst for oss, er å kunne bidra sånn at dere kan fortsette det gode arbeidet, sier Bjørn Brun-Hansen, daglig leder på Autostrada.

En el-bil krever også litt og Løite har fått lov til å bruke de fire kommunale ladestasjonene for å ytterligere spare på utgiftene til den flotte hobbyen sin.

- Dette er veldig spennende og jeg er veldig takknemlig for å få til dette, sier Løite.

Les mer om å være flyktningguide

Hva kan du gjøre for flyktningene

Les andre saker om frivillige:

Den lengste vakta