To kvinner smiler til kamera Vis bildetekst
Ryan og Pernille ble kjent gjennom Oslo Røde Kors. Nå møtes de jevnlig og er blitt gode venner. (Foto: Røde Kors)

Flyktningguide

Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.

I møte med en ny hverdag i Norge har mange flyktninger behov for informasjon og kunnskap om lokalsamfunn, kultur og språk. Hvordan søker man barnehageplass? Hvordan finner man ut om fritidstilbudet i kommunen? Og hva skjer på 17. mai?

Veiviser inn i det norske samfunnet

Å møte en frivillig flyktningguide kan gjøre overgangen lettere for flyktningene. Flyktningguiden er en viktig veiviser inn i samfunnet. Men aller viktigst: Et medmenneske, en å stole på og støtte seg på i en krevende etableringsfase.

For flyktningen er dette en unik mulighet til å få et nettverk i nærmiljøet sitt, lære om den norske kulturen og praktisere språket. For den frivillige er det en anledning til å bli kjent med en annen kultur og få innsikt i en annen persons historie og bakgrunn.

Gjør det begge trives med

Som regel møtes flyktningguide og flyktning et par timer i uken eller måneden, og de fortsetter som regel å møtes i 9–12 måneder. De gjør ting som begge trives med - som å se på fotballkamp, gå tur, lage mat eller bare prate sammen.

Hvor og når foregår Flyktningguide?

Du må ta kontakt med din lokalforening for å finne ut om tider og sted. Bruk "Få en flyktninguide" knappen øverst eller besøk din lokalforening her!

PS. Vi gjør oppmerksom på at ikke alle lokalforeninger har dette tilbudet. Det avhenger litt av størrelsen på foreningen og forenings generelle tilbud. Du kan søke i en hvilken som helst annen kommune nær deg.