Flyktningguide

Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.

Se om det finnes flyktningguider i en lokalforening nær deg

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  I møte med en ny hverdag i Norge har mange flyktninger behov for informasjon og kunnskap om lokalsamfunn, kultur og språk. Hvordan søker man barnehageplass? Hvordan finner man ut om fritidstilbudet i kommunen? Og hva skjer på 17. mai?

  Veiviser inn i det norske samfunnet

  Å møte en frivillig flyktningguide kan gjøre overgangen lettere for flyktningene. Flyktningguiden er en viktig veiviser inn i samfunnet. Men aller viktigst: Et medmenneske, en å stole på og støtte seg på i en krevende etableringsfase.

  For flyktningen er dette en unik mulighet til å få et nettverk i nærmiljøet sitt, lære om den norske kulturen og praktisere språket. For den frivillige er det en anledning til å bli kjent med en annen kultur og få innsikt i en annen persons historie og bakgrunn.

  Gjør det begge trives med

  Som regel møtes flyktningguide og flyktning et par timer i uken eller måneden, og de fortsetter som regel å møtes i 9–12 måneder. De gjør ting som begge trives med - som å se på fotballkamp, gå tur, lage mat eller bare prate sammen.

  Krav til frivillige

  Obligatoriske kurs, beskrivelser.