Et barn holder en baby på armen og smiler

10 måter å gi på

Ingenting slår følelsen av å gjøre noe godt for andre. Her er 10 måter å gi på som hjelper mennesker og bidrar til en bedre verden.

1. Gi en gave som gleder flere

Gi bort gaver som gleder flere! Her kan du velge blant harde pakker og digitale kort hvor du kan legge til en personlig hilsen. Overskuddet går til å hjelpe de som trenger det aller mest.

2. Gi en gave til noe hjertet ditt banker for

En liten gave fra deg kan gjøre livet bedre for andre. Den kan hjelpe sårbare barn og unge i Norge, ensomme eldre eller ofre for krig og konflikt. Alle bidrag har stor betydning!

Du kan enkelt gi en donasjon eller bli fast giver her. Du kan også vippse valgfritt beløp til 2272.

Gutter i teppe

 

3. Gi bort klær du ikke bruker lenger

Tøy som bare ligger i skapet ditt uten å bli brukt, kan bli til viktige verdier for Røde Kors. Vi tar imot klær, sko, belter, vesker og smykker. Håndklær, sengetøy, gardiner og duker er også midt i blinken – alt kan omsettes til humanitært arbeid.

Her finner du innsamlingsbokser og her kan du bestille henting av tøy hjemme.

Jente leverer klær i boks

4. Gi blodet ditt

Du kan redde liv ved å gi blod. Takket være blodgivere kan tusenvis av nordmenn hvert år overleve alvorlige sykdommer som kreft, kompliserte fødsler og skader. Meld deg som blodgiver i dag. Hver dråpe teller!

Mann gir blod

5. Gi flasker og delta i Pantelotteriet

Alle vet at vi bidrar positivt til miljøet når vi panter flasker. Ved å bli med i Pantelotteriet gjør du også en ekstra innsats for mennesker som trenger det. I tillegg kan du vinne penger selv. Et Kinderegg altså!

Trykk på Røde Kors-knappen neste gang du er i butikken og panter flasker! Da støtter du Røde Kors´ arbeid både nasjonalt og i ditt lokalmiljø.

Finsekurset_900x360

6. Gi litt av tiden din

Nå er det ekstra viktig å vise omtanke. Ved å gi litt av tiden din, kan du gjøre dagen lysere for andre. Tiden kan brukes til en kopp kaffe, en tur i skogen eller en hyggelig telefonsamtale. Ta spesielt kontakt med noen du tror opplever ensomhet. Bare husk smittevernet.

Kort med tekst og hjerte

7. Gi frivillig innsats

Halvparten av alle nordmenn engasjerer seg i frivillig arbeid – det betyr mye for både enkeltmennesker og samfunnet. Du kan bidra på utallige måter, fra å besøke eldre og hjelpe barn med lekser til å bli med i Hjelpekorpset. Se alle mulighetene her.

Frivillig og barn på akebrett

8. Gi førstehjelp og redd liv

Hva gjør du om noen faller om, får hjertestans eller skader seg? Du kan redde liv hvis du kan førstehjelp. Meld deg på et kurs der du bor og få gode råd her.

9. Gi en gave i testamentet ditt

Mange velger å gi en gave til sin hjertesak i testamentet sitt. Da kan arven fra deg gi positive ringvirkninger langt inn i fremtiden. Her kan du lese mer om testamentariske gaver.

Søsken i Sør-Sudan

10. Gi budskapet videre

Her er en superenkel måte å være sjenerøs på! Gå til din foretrukne sosiale plattform, følg en organisasjon du liker, delta i samtalen og del postene deres. Du finner Røde Kors på Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube og Snapchat.

Smil malt på vegg

Vi håper du fant noe på listen du fikk lyst til å gi. Alle små, gode bidrag er med på å gjøre verden bedre. Og til slutt; husk å gi deg selv kred og belønning for alt du gjør og er for andre rundt deg.