Jente i klatrepark høyt oppe i tretoppene

Slik er Ferie for alle-oppholdene i Trøndelag

Her ser du feriestedene Røde Kors bruker til Ferie for alle. Hvordan bor vi og hvilke aktiviteter kan familier og frivillige vente seg på de ulike stedene.

Røde Kors arrangerer ferieopphold på flere steder både i og utenfor fylket. Her finner du litt informasjon om hva de ulike kan by på.

Teveltunet, Meråker

To personer på padlebrett
LEK OG MORO: Aktivitetene er mange på Teveltunet i Meråker. Her prøver to av deltagerne padlebrett. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Slik bor vi:

Teveltunet Fjellstue består av koselige hytter og leiligheter med egne bad og toalett. Størrelsen varierer fra små hytter med 4 sengeplasser til større hytter med 10 sengeplasser. I tillegg er det ett stort felles oppholdsrom som innbyr til mye hyggelig samhold.

Aktiviteter:

Naturskjønne omgivelser innbyr til både lek og turer utendørs. Meråker byr på flotte opplevelser både med fjell, skog og vann. Klatreparken Rypetoppen adventurepark ligger også i gåavstand fra Teveltunet. Parken har både zipline og klatreløyper med ulike høyder og vanskelighetsgrader. Det er også tilrettelagt for ulike vannaktiviteter som kano og padlebrett.

Savalen, Tynset

Dronefoto med oversikt over Savalen fjellhotell
NATUR: Mye plass å boltre seg i både på land og i vann. (Foto: Savalen Fjellhotell og Spa)

Slik bor vi:

Vi skal bo på vakre Savalen Fjellhotell og Spa, som ligger idyllisk til i Tynset kommune og tre timers kjøring fra Trondheim. Alle rommene har eget bad med dusj, i tillegg er det sengetøy og håndklær på alle rom.  

Aktiviteter:

Det vil være muligheter for masse herlig uteliv. Alt fra fjellturer, bading, kano, kajakk, fisking, rulleskøyter, fotball og mye mer.

Jæktvollen, Inderøy

Hotell utvendig sommer grønt gress
Inderøy Jegtvollen Fjordhotel. (Foto: Sven-Erik Knoff / Jegtvollen Fjordhotel)

Slik bor vi:

Jegtvolden fjordhotell ligger på Inderøy, ca 1,5 times kjøretur fra Trondheim, med sjøen like utenfor vinduene. Alle rommene har sittegruppe, skrivebord og TV. De fleste har også en uteplass med direkte tilgang til hagen. Noen av rommene har også vakker utsikt over havet og hagen.

Aktiviteter:

Det vil bli arrangert ulike familieaktiviteter hver dag, både inne og ute.

Røros Hotell, Røros

Badebasseng interiørt Røros hotell
(Foto: Røros Hotell)

Slik bor vi:

Røros Hotell ligger flott til med både natur og et historisk sentrum like ved. Røros ligger 2 timers kjøring fra Trondheim, og hotellet er fem minutters gange fra Røros sentrum. Alle rommene har eget bad.

Aktiviteter:

Det vil bli arrangert ulike familieaktiviteter hver dag. I tillegg vil familiene kunne benytte hotellets fasiliteter under oppholdet. Man har fri tilgang til hotellets basseng, boblebad, utendørsbasseng, badstuer og Jacuzzi. Hotellet har også lekeland hvor barn opptil 13 år kan boltre seg.

Mat

Under ferieoppholdet sørger Røde Kors for felles måltider for både deltagere og frivillige. Det blir servert både frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

Transport

Til de fleste opphold organiserer vi felles bussreise fra Trondheim og/eller Steinkjer. Dette vil variere fra opphold til opphold, og avtaler om transport gjøres mellom deltagere og 

Frivillige

De frivillige er sammen med deltagerne på hotellet og under alle aktivitetene. De er der for dere helt frivillig for å legge til rette for et minnerikt og trygt opphold.

Ansvar for barna på familieopphold

Foreldre har ansvaret for egne barn under familieoppholdene. Spesielt gjelder dette barnas sikkerhet og helse. Det er også viktig at foreldrene passer på at utstyr som er lånt ryddes på plass og at barna legger seg til passende tid, slik at de er uthvilte til kommende dagers aktiviteter.

Under ferieoppholdet er frivillige fra Røde Kors til stede for familiene - ikke som barnevakt, men som medmennesker og tilretteleggere. Når foreldrene er med, er det de som har ansvar for barna sine hele tiden.

Rusfritt

Ferie for alle er et rusfritt arrangement. Det er ikke lov til å nyte alkohol eller andre rusmidler under Ferie for alle.