To unge menn smiler og holder en basketball

Flyktningkompis

Vi trenger alle en kompis. Røde Kors Ungdom kobler unge flyktninger sammen med en kompis i deres lokalsamfunn.

Ungdom som kommer til Norge som flyktninger kan være i en ensom og vanskelig livssituasjon. Mange er helt alene og kjenner ingen i lokalsamfunnet. Vi vet at unge flyktninger trenger trygghet, omsorg, og å kunne leve et mest mulig normalt liv og få venner i et nytt lokalsamfunn.

 

Hva gjør Røde Kors Ungdom?

For å sikre at ingen flyktninger opplever utenforskap, kobler Røde Kors Ungdom unge flyktninger sammen med unge frivillige. Ofte er man to frivillige sammen, eller en større gruppe. I denne koblingen er begge parter kompiser. Hva man finner på er opp til kompisene selv.

Flyktningkompis er i oppstartfasen, og foreløpig er det ni Røde Kors-distrikter i Norge som vil starte opp aktiviteten. Akershus, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Oppland, Vestfold, Østfold, Buskerud og Møre og Romsdal vil starte opp Flyktningkompis fra og med desember 2016/januar 2017. Innen utgangen av 2017 er vårt mål at 200 flyktningungdommer skal ha blitt koblet sammen med kompiser. 

Ønsker du å bli flyktningkompis kan du melde deg som frivillig, kontakte Røde Kors der du bor eller selv starte aktivitet der du bor.

Trine Munkvold Lindset
Nasjonal prosjektkoordinator, Flyktningkompis
E-post
trine.lindset@redcross.no
Mobil
451 45 075

Bli frivillig i Røde Kors Ungdom

Bli frivillig

Navn og adresse