Redigeringsmodus og publisering

For å få best mulig utbytte av hjemmesidene må du vite litt om områdene, hvordan du bruker dem og hva de representerer.

Arbeidsområdet

Beskrivelse av arbeidsåmrådet i EPiServer
Arbeidsområdet er delt i 3 hovedområder. Rot-struktur (der du er på nettsidene). Redigeringsområde (der du skriver og legger til blokker) og Ressurssenter (der du har dine bilder og blokker).

Enhetlig presentasjon

Vi bruker ferdig utviklede standardsider/maler og funksjoner tilpasset det overordnede designet. Sidene og funksjoner er bygget opp for å ivareta et samlet og enhetlig grafisk uttrykk.

Vi jobber i hovedsak i 4 forskjellige modus:

  • Redigeringsmodus (her skriver vi og legger til blokker)
  • Forhåndvisning av formater ( Her ser vi hvordan på mobil, nettbrett, PC).
  • Versjonering (Søkemotor optimalisering, setter tidspunkt for publisering, gjøre sider u/synlige, endre navn).
  • Forhåndvisning av siden (Vi ser hvordan siden ser ut hos sluttbruker)

Verktøyspaneler og funksjoner

Redigeringsmodus

Redigeringsikoner
I redigeringsmodus kan du opprette nye sider, legge til bilder og tekst. Du kan endre, kopiere og slette sider. Du har tilgang til de fleste funksjoner knyttet til publisering og forvaltning av innhold.

Forhåndsvisning (i redigeringsmodus)

Forhåndsvisning
Når du befinner deg i redigeringsmodus kan du velge forhåndsvisning. Den brukes for å se resultatet i forskjellige formater (mobil, nettbrett, PC).

Velge kanal og format

Kanalvelger
Denne funskjonen lar deg velge kanal som siden skal vises på. Mobil, iPad (nettbrett) og PC. Du kan redigere i alle kanalinstillinger. Da ser du hvordan det faktisk blir seendes ut for sluttbruker.

Versjonshåndtering (i redigeringsmodus)

Versjon og sideinnstillinger
Versjon og sideinnstillinger brukes til å sammenligne versjoner av samme artikkel. Du kan bl.a. legge til informasjon og endre instillinger for om siden skal være synlig eller ikke. Det er også i denne funksjonen vi legger til video URL.

Rotstruktur (i redigeringsmodus)

I rotstrukturen ligger alt innhold som hører til hjemmesiden.

Rotstrukturen ikoner
Innholdsstruktur rotnivå
Det er i rotstrukturen og informasjonsarkitekturen ligger. I rotstrukturen kan du oppretter eller slette sider. En del områder i rotstrukturen er det kun Administrator, frontsjefen eller webredaktører som har tilgang til.

Tilbake til startsiden for brukerveiledningen

Nettsidene er bygget opp av forskjellige blokker med hver sin spesielle funksjon. Blokker kan sammenlignes med legoklosser. Vi bruker blokker for at innholdet skal presenteres logisk på mobiltelefoner
På rodekors.no er designet nøktern og enkelt. Det er et bevisst grep ment for å styrke og fremheve innholdet. Bildeformatene er en vesentlig del av designet.
De forskjellige sidetypene har forskjellige men bestemte formål. De er designet med tanke på brukervennlighet og effektiv navigasjon.
I EPiServer kan du opprette nye sider og sidetyper avhengig av hvor på sidene din du befinner deg. EPiServer vil foreslå sidetyper for deg.