Kjøkkenutstyr og snacks fra IKEA Vis bildetekst
Juledonasjoner fra IKEA til Fellesverkene

Juledonasjoner fra IKEA til Fellesverkene i Oslo

24. november leverte IKEA ut juledonasjoner til Fellesverkene i Oslo! Fellesverkene fikk både møbler, kjøkkenutstyr og godteri til førjulstiden. Tusen takk!

Den 24. november leverte vår samarbeidspartner IKEA ut juledonasjoner til Fellesverkene i Oslo - på Majortstua, Grorud, Mortensrud og Sentrum. Donasjonen er spesielt rettet mot aktivitetene som gjennomføres under korona, som gjør at aktivitene på Fellesverkene gjennomføres på en tryggere måte. Juledonasjonen inkluderer blant annet nye plexiglass, ekstra kjøkkenutstyr, snacks og ekstra skåler for å redusere kontakt, søppelbøtter og møbler for ekstra sitteplasser.

Dame med munnbind og store blå IKEA-poser fulle med godteri
Siri Norhagen, fungerende Sustainability Manager i IKEA Norge, deltok i utdelingen til Fellesverkene.

- Vi er utrolig stolte av Røde Kors og det samarbeidet vi har med dem i arbeidet for barn og unge. Under en pandemi er det ekstra viktig å opprettholde gode møteplasser for ungdom, og at vi kan hjelpe til at Fellesverkene kan fortsette det gode arbeidet de legger ned hver eneste uke er noe vi er glade for å kunne gjøre. Visjonen vår er å skape et bedre liv hjemme for de mange menneskene. Hjemmefølelsen kan skapes utenfor selve hjemmet også, og Fellesverket er et godt eksempel på det.

Siri Norhagen, fungerende Sustainability Manager i IKEA Norge

Fellesverkene er et viktig fristed for ungdommen, spesielt nå under korona. Bidraget fra IKEA hjelper Fellesverkene å være bedre rustet til å ta i mot ungdom – de får et avbrekk fra en annerledes hverdag. Slik mye annet i samfunnet er tilbudet på Fellesverkene nå noe begrenset, da er det fint å kunne gjøre ekstra stas på de besøkende ungdommene, det fortjener de. Takk, IKEA!

IKEA-ansatt med donasjoner fra lageret, Grorud som mottar
IKEA leverte juledonasjoner for å gjøre aktiviteter lettere å gjennomføre under COVID-19, blant annet til Fellesverket på Grorud.
Mann klar for monetring av IKEA-møbler, annen mann poserer med nye stoler og søppelbøtter.
Fellesverket i Sentrum og på Mortensrud har blant annet fått møbler, som gjør at flere kan slappe av og holde god avstand.

Fellesverket er en nasjonal satsing på ungdomsarenaer og består av ungdomshus med gratis aktivitetstilbud for alle mellom 13 og 25 år. Ungdom møtes for å henge, snakke og spille. Møteplassen er mangfoldig, hyggelig sosial arena- fullt av liv! Fellesverket tilbyr alle elever i ungdom- og videregående skole leksehjelp. Dette er i tillegg en viktig sosial arena der barn og unge knytter kontakter og skaper sosiale nettverk på tvers av klassetrinn, bakgrunn og generasjoner.

- Det varmer når en samarbeidspartner som IKEA ønsker å bidra litt ekstra fordi de vet at det i disse dager er mer krevende å drive aktivitet.

Andres Diaz, avdelingsleder Røde Kors.

IKEA har vært samarbeidspartner med Røde Kors siden 2016. Samarbeidet har et felles mål om å skape flere møteplasser for ungdom i hele landet. IKEA har også vært en viktig bidragsyter under koronapandemien. Da Røde Kors måtte avlyse påskeaktiviteter for barnefamilier på grunn av koronapandemien, stilte IKEA opp med både ansatte og utstyr til aktivitetspakker til barn og unge over hele landet. Nå gjør de det altså igjen!

Nærbilde av donasjon med godteri og kjøkkenutstyr
Donasjonen fra IKEA inkluderer kjøkkenutstyr og godteri. Ekstra skåler vil være til god hjelp for å overholde smittevern.
Mann poserer med nytt kjøkkenutstyr fra IKEA på Fellesverkets cafe
Fellesverket på Majorstuen har mottatt nytt kjøkkenutstyr. Servering av mat er ekstra viktig for Fellesverkene i disse tider. Det gir stor trivselsfaktor i en hverdag preget av munnbind for alle og mange regler.